GALÉRIA: Magabiztos győzelem a komáromiak nyitrai BL-nyitányán

v

Tökéletes eredmény, majdnem tökéletes játék. Szettveszteség nélkül, 3:0-ás győzelemmel mutatkozott be a férfiröplabda Bajnokok Ligájában a komáromi csapat, amely Nyitrán győzött az osztrák bajnok UVC Holding Graz ellen.

„Akár könnyednek is lehet nevezni azt a sikert, amikor csak a harmadik szett hajrája dől el fej fej melletti küzdelemben?” – szegeztük neki a kérdést nem sokkal a meccs után Forró Balázsnak, a komáromiak egyik stabil kezdőjátékosának. „Ez sem volt könnyű, egyik meccs sem könnyű. Mindegyik győzelemért keményen meg kell küzdeni – szögezte le Forró. – A graziak nagyon jól játszottak, a szlovák extraligában megállnák a helyüket.”

Azt ugyanis, hogy hova lehet sorolni az ellenfelet a játékereje alapján, csak nagyon kevés rendelkezésre álló információra támaszkodva próbálta meg belőni a szakmai stáb. „Kicsit tartottunk tőle, hogy nem készültünk fel belőlük eléggé, mert nem volt hozzá elég adatunk. Végül minimális mennyiségű információval azért tudtunk dolgozni, az alapján pedig nagyjából ilyen minőségű ellenfélre számítottunk – ezt már Gabriel Chochoľák edző nyilatkozta lapunknak. – Az első két szettben majdhogynem tökéletesen játszottunk. Amit megbeszéltünk, azt teljes mértékben végrehajtották a fiúk a pályán, működött a dolog. Csak a harmadik szettben váltunk kicsit idegessé, talán túl gyorsan le akartuk zárni a meccset, és zsebben tudni a 3:0-ás győzelmet. Majdnem jöttek a komplikációk, de végül így is be tudtuk húzni a harmadik játszmát.”

Hogy azért ne borítsuk fel teljesen az időrendet: a nyitrai sportcsarnokban a nem kevés tévés stáb családias, jó hangulatú BL-meccset követhetett figyelemmel: talán a viszonylag késői, 20 órás kezdésnek és – mindenekelőtt – annak köszönhetően, hogy kizárólag a kedvencek biztatására szorítkozott az egyik hosszanti tribünt betöltő komáromi drukkerhad: sem a bírói döntésekkel, sem az ellenféllel nem foglalkoztak. Így aztán a graziak is nemegyszer mosolyogtak egymásra még rossz megoldások után is. A kispadjuk mindenesetre próbálta kompenzálni osztrák szurkolók hiányát, minden szervájuknál ütemes skandálással, tapsolva biztatták pályán levő társaikat.

Galéria

Az általuk sugárzott energia az első szett feléig tartotta játékban a Grazot, utána a komáromiak könnyedén húztak el (25:18). A második játszmát nagy elánnal kezdték, de az akkor többet hibázó Duna-partiak ha nehezen is, de egyenlítettek, onnan pedig megint izgalommentesen nyerték a szettet (25:16). A már emlegetett harmadikban pedig épp a vége lett szoros (26:24) – így aztán a komáromi cserepadnak kevés szerep jutott, az egyetlen adogatásra becserélt Százvai Ádám volt az, aki a fiatalok közül debütálhatott a sorozatban.

A graziak jóval több támadó szervával próbálkoztak, de az igen fiatal csapat nem csak magassági hátrányban volt: akárhányszor kezdtek volna lendületbe jönni, a komáromiak rutinos röplabdázói közül (Emanuel Kohút, František Ogurčák, Peter Mlynarčík) valaki mindig megrázta magát, és bezúdított egy labdát az ellenfél térfelére – vagy épp a nagy erő helyett egy fineszes pöttyintéssel szerzett pontot, mint néhányszor a feladó Maroš Kasperkevič. Alighanem a rutintalanság számlájára volt írható az is, hogy míg a piros-fehérek támadó adogatásait szinte mindig jól hatástalanították a graziak, addig az egyszerűbb szervák után megremegett a kezük.

Ami persze semmit nem von le a komáromiak érdemeiből. Az ugyanis nem volt benne a levegőben egyetlen pillanatra sem, hogy a vendégcsapat fordítani tudna. Vagy mégis? „2:0 után mindig benne van a meccsben, hogy a hátrányban levő csapat elkezd kockáztatni, és jöhet egy jó szériája. Ezt magyaráztam a fiúknak is szünetben. Paradox módon a graziak csak a hajrában tudták ezt hozni, 20:20-ra egyenlítve, de mivel így is nyertünk, maximálisan elégedett vagyok” – tette hozzák Chochoľák.

„Nagyon jó érzés a BL-álom megvalósulása, még nem is dolgoztam fel teljesen a történteket. Nagyon jól sikerült a bemutatkozásunk. Pár hibán azért még kellene javítani, de jó úton haladunk a továbbjutás és afelé, hogy további színvonalas meccseket játsszunk” – jegyezte meg Forró Balázs.

A legközelebbire a jövő hét csütörtöki visszavágón kerül sor a BL-ben, Grazban, 20.15-től.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?