Hideg zuhany Zselízen, az ipolyszalkaiak három pontot szereztek

zseliz

Az ipolyszalkaiak vendégként 3:2 arányban kerekedtek felül a zselízieken a nyugat-szlovákiai V. fociliga keleti csoportjának 9. fordulójában.

Megszámlálhatatlan gólszerzési lehetőséget szalasztottak el a játékosok mindkét oldalon, öt helyzetet azonban értékesítettek a csatárok. A nézők kimagasló teljesítményeknek tapsolhattak, lendületes és változatos összecsapást élvezhettek. 

„A tavalyinál erősebb gárdával rendelkezünk, ám hadilábon állunk a gólszerzéssel. Mindennek tetejébe Dajcs Gábor, Gyebnár Gergely és Ollé Nicolas sérültek, Zalaba Márton pedig lakodalomban van. Ebből kifolyólag nem vagyunk éppen rózsás hangulatban” – jelentette ki a mérkőzés előtt Demendi Attila ipolyszalkai klubelnök. Kollégája, Molnár László zselízi klubalelnök sebtiben replikázott: „Nálunk Marek Viglaš és Tóth Kornél harcképtelen, örömmel tölt el viszont bennünket, hogy a 23 esztendős Szokol Róbert hét év után visszatért anyaegyesületéhez”.

Rakétarajtot vettek a vendégek, a meccs első pillanataiban üresen maradt Király Mátyás, és csak a szerencse mentette meg a zselízieket a góltól, ám a 11. percben a nyáron Százhalombattáról érkezett Klátyik Balázs jóvoltából már Balogh Patrik hálójában táncolt a labda (0:1). Tíz perccel később újra egy veszélyes helyzetet alakítottak ki az Ipoly-partiak, de Szabó Adrián elesett a labdában. A vendéglátók nehezen ocsúdtak fel a sokkból, és az ifiknél, illetve a felnőtteknél felváltva szereplő gólzsák, Pompos Krisztián alig suhintott mellé. Ezt követően újfent a Demendi-legénység sziporkázott, Szabó Adrián egy lövőcselt mutatott be, amivel saját magát is kicselezte, a csapatkapitány, Baka Attila azonban 25 méterről alig bombázott a jobb felső sarok mellé. A 42. percben a hazai Smiknya Lajos beadását Szokol az üres kapuba akarta továbbítani , ám telibe találta csapattársát, Pompos Krisztiánt. Az ellentámadás során Klátyik két-három védőn is átsiklott és hajszálpontosan célzott (0:2).

A második játékrészben pályára lépett Šál Richard, a zselíziek játékosedzője, aki új színt tudott vinni a támadójátékba. A vendégeknél Király Balázs és Klátyik Balázs egy-egy kecsegtető lehetőséget puskázott el, ami megbosszulta magát. A 63. percben ugyanis Szokol precíz beívelését Šál a jobb felsőbe tekerte (1:2), majd Rotík Szebasztián két alkalommal is egyenlíthetett volna. Később Márton Adrián löketét tenyerelte ki Balogh, majd a szinte tarthatatlan Klátyik nagyszerű szlalomot mutatott be, hatástalanul. A 88. percben a közelmúltban másfél évet Ipolyszalkán futballozó Šál tizenhét méterről lőtt nagy gólt Bokor Balázsnak (2:2). A 94. percben azonban Vavrík Erik, aki egykoron négy éven át játszott Zselízen, elrontotta a hazai szurkolók örömét, hiszen egy váratlan helyzetből beállította a végeredményt (2:3).

„Az utolsó öt meccsen nem kaptunk ki, így természetesen ma is győzni szerettünk volna. Egy támadó szellemű, nyílt összecsapás volt, az ellenfél a kritikus szakaszokban szerencsésebb volt” – állapította meg a meccs befejezése után Šál Richard zselízi játékosedző. 

„Megérdemelten raboltunk három pontot, több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, és a labdatartásunk is tökéletesnek bizonyult. Fájó viszont, hogy hűek maradtunk a hagyományokhoz, és szinte a kihagyhatatlan helyzeteket is kihagytuk” – vélekedett Bohumil Toběrný ipolyszalkai edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?