Charles Michel: az EU-nak határozottabbá és hatékonyabbá kell válnia érdekeink előmozdításához

Charles Michel

Az Európai Uniónak határozottabbá és hatékonyabbá kell válnia érdekeink előmozdításához, értékeink és életmódunk fenntartása, valamint a globális jövő alakításának elősegítése érdekében – hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács (ET) elnöke pénteken, a tagállami vezetőknek küldött, a kedden kezdődő szlovéniai informális uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében.

A meghívólevélben, amely a csütörtökön kezdődő EU-Nyugat-Balkán- csúcstalálkozóra is szól, Michel kiemelte: fontos stratégiai megbeszélést folytatni az EU nemzetközi színtéren betöltött szerepéről, a közelmúltbeli afganisztáni fejlemények, az AUKUS biztonsági partnerség és a Kínával fenntartott kapcsolatok alakulásának összefüggésében.

Mint írta, az EU külpolitikájának kulcsfontosságú eleme a stratégiai partnerekkel, köztük a transzatlanti szövetségesekkel és a feltörekvő hatalmakkal fenntartott kapcsolatok.

Arra is kitért, hogy az EU-Nyugat-Balkán-csúcs megfelelő alkalom lesz arra, hogy a tagállami vezetők megvitassák a régióval kapcsolatos kötelezettségvállalásaikat, tekintettel a térség stratégiai jelentőségére. Ugyancsak fontos megvitatni, hogyan biztosítható a régió stabilitása, hogyan erősíthető meg a regionális együttműködés, és hogyan oldhatók meg a regionális konfliktusok – tette hozzá az ET elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?