5 tipp, ha elveszett a cicája

Vasárnap

Sokan jelezték az elmúlt időszakban, hogy váratlanul eltűnt a cicájuk. Köddé vált, elnyelte a föld, vagy csak lement a boltba, és elfelejtett hazajönni. Nézzük, mihez foghat ilyenkor az aggódó gazdi.

1. Dolgozza fel. Az eltűnt macska után maradt űr kitöltése legegyszerűbben úgy oldható meg, mint a szakítás utáni fájdalom. Pótolni kell az illetőt egy másikkal. A feldolgozás másik módja, ha haragunkban (vagy szeretetből) magát a megkerült állatot dolgozzuk fel, valamelyik morva vagy távol-keleti recept szerint. Ehhez viszont gyomor kell (meg fűszerek).

 

2. Nézzen macskás filmeket. Ott van például a Kedi – Isztambul macskái (2016), melyből megtudhatjuk azt is, hogy az isztambuliak szerint a macskáknak van tudomásuk Isten létezéséről. Ennek tudható be például, hogy másként tekintenek az emberre, mint a kutyák. Vagy Stephen King horrorregényének filmváltozata, a kedvencek temetője 2019-ből, amelyben az egyik cirmos a másvilágról jár vissza, hogy a szereplők mindennapjait megszomorítsa.

 

3. Adjon fel apróhirdetést. Normális ember életében egyszer ad fel társkereső apróhirdetést, azzal, hogy vagy bejön, vagy nem, de soha többé. Aztán persze bejön neki. Nem mindenki szeret viszont fogalmazni, úgyhogy íme egy sablonszöveg, amely hasznos lehet ilyen esetekben. „Elveszett cicám helyére keresek nem (vagy ritkán) dohányzó, mezőgazdasági munkákban és villanyszerelésben jártas, főzni tudó és szerető, a komolyzenéért, ha nem is rajongó, de azt elviselni hajlandó, legalább B típusú jogosítvánnyal és személygépkocsival rendelkező társat, azonnali belépéssel. Függőség nem akadály, de kézilabdát itthon nem nézhetsz. Jelige: Tudom, hogy tudod, hogy tudom.”

 

4. Várja meg, míg hazajön. Bizonyos régiókban az eltűnt macskák esetében ma is sikerrel alkalmazzák a régi pedagógiai módszert, amelyet a csavargó gyerekek esetében szoktak egykor: nem kell pánikolni, ha majd megéhezik, hazajön. Ha viszont ez napokkal később sem következik be, érdemes körülnézni a szomszédoknál, előfordul ugyanis, hogy átjárt hozzájuk enni, és mivel jobb az ottani koszt, odaköltözött. Ezt nevezi a szaknyelv elbirtoklásnak.

 

5. Rendelje meg a Vasárnapot! Piréz kutatók többször igazolták az elmúlt ötezer év során, hogy aki megrendeli a Vasárnapot, annak kilencszer hamarabb kerül meg a macskája, mint annak, aki nem. Ha nincs macskája, mert történetesen kutyás, akkor csak üljön és várjon, ne csináljon semmit. Ha még veszélyesebb állatot tart, például ocelotot, krokodilt, nyílméregbékát vagy madárpókot, akkor a kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/39. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?