Újabb ügyben emeltek vádat Kočner, Zsuzsová és bandájuk ellen

Marián Kočner
Pozsony |

A Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze kedden vádat emelt öt személy – Marián Kočner, Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Dušan Kracina és Darko Dragić ellen. A vád szerint szervezett csoportként készítették elő Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész és Peter Šufliarsky ügyész meggyilkolását – tájékoztatott Jana Tökölyová, a Szlovák Főügyészség szóvivője kedden.

A szóvivő elmondása szerint a gyilkosságok előkészítése idején Žilinka és Šufliarsky vezető ügyészek, Lipšic pedig ügyvéd volt. A gyilkosságokért cserébe pénzjutalom járt volna. Az ügyész szándékos emberölés előkészítésének különösen súlyos bűncselekménye ügyében emelt vádat az érintettek ellen. Zsuzsovát és Szabót illegális fegyvertartásban és fegyverkereskedelemben való bűnrészességgel is vádolják.

2019. augusztus végén a belügyminisztérium ellenőrzési szolgálatának nyomozója Zsuzsovát, Szabót, Miroslav Marčekot és Andruskó Zoltánt gyanúsította meg Šufliarský, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével. Žilinka és Lipšic megölését 2017 őszén rendelhették meg, a megrendelést a gyanú szerint Alena Zs. vette fel. Az elítélt Andruskó vallomását követően – melyet Ján Kuciak újságíró és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében tett – letartóztatták Dušan Kracina vállalkozót is. Az ügyben márciusban meggyanúsították Darko Dragić bosnyák állampolgárt, majd június végén, utolsóként Kočnert is.

Žilinka és Šufliarský szerint a tervezett gyilkosság indítékát a munkájukban kell keresni. Lipšic meggyőződése, hogy a kiiktatásukat Kočner rendelte meg. Egy idő után az ügyet az ellenőrzési szolgálattól átvette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?