Kérdőívben mérik fel a gazdák igényeit

agro
Pozsony |

A földművelésügyi tárca szeretné elérni, hogy a szlovákiai gazdák gyorsabban és egyszerűbben juthassanak hozzá az agrártámogatásokhoz, ezért kérdőívben méri fel az ezzel kapcsolatos igényeiket. A szakminisztérium október 8-áig várja a válaszokat.

A földművelésügyi minisztérium nem titkolt célja, hogy átláthatóbbá és hatékonyabbá tegye a mezőgazdasági gépekre és ingatlanberuházásokra nyújtott agrártámogatások folyósítását, véget vetve a túlárazott beszerzéseknek is.

A Nemzeti Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Központtal (NPPC) közösen ezért elektronikus kérdőívben fordul a gazdákhoz, felmérve az ezzel kapcsolatos igényeiket és elvárásaikat. „A célunk, hogy a lehető legpontosabban felmérjük, mire szeretnék felhasználni a gazdák a beruházásokra nyújtott támogatásokat. Az így megszerzett adatok alapján hatékonyabbá és gördülékenyebbé tehetjük a támogatások folyósítását” – mondta el Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter. Elsősorban azon gazdákat buzdítják a kérdőív kitöltésére, akik a jövőben mezőgazdasági gépekre vagy a vállalkozásukkal összefüggő ingatlanok építésére, felújítására szeretnének támogatást igényelni.

„A kérdőív kitöltése a gazdák érdekeit is szolgálja, hiszen a válaszoknak köszönhetően olyan módosításokat hajthatunk végre, amelyeknek köszönhetően a jövőben gyorsabban és egyszerűbben juthatnak hozzá az igényelt pénzhez” – állítja Vlčan.

A gazdák a https://rezort-nppc.sk/dotaznik/login linken keresztül juthatnak hozzá az elektronikus kérdőívhez, amihez azonban az említett oldalon regisztráltatniuk kell magukat. Az ezzel kapcsolatos teendőket szintén az említett oldalról tölthetik le, probléma esetén tanácsot kérhetnek azonban a zberudajov@nppc.sk e-mail-címen is. A kitöltést és a kérdőív elküldését követően a gazdák az általuk megadott e-mail-fiókjukba kapják meg az erről szóló megerősítést. „A válaszokat legkésőbb október 8-áig várjuk” – tette hozzá a földművelésügyi miniszter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?