A legtöbben a hozzátartozóik megóvása végett oltatták be magukat

koronavírus-vakcina

Az emberek főleg a hozzátartozóik és a környezetük megóvása érdekében oltatják be magukat az új koronavírus ellen. Ez az AKO ügynökség aktuális felméréséből derül ki, melynek során a megkérdezettek fele jelölte meg az említett indokot.

A válaszadók 46,3 százaléka nyilatkozta azt, hogy a saját egészségének megóvása végett vette fel a védőoltást. A felmérésben részt vevők harmadik leggyakoribb indoka az volt, hogy valójában nem volt szükségük a vakcinára, mégis beoltatták magukat, mert el akarták kerülni a korlátozásokat. 17,4 százaléknyian nyilatkozták ezt.

A megkérdezettek több mint 15 százaléka azért oltatta be magát, mert hozzá akart járulni a pandémia társadalmi szintű megoldásához. A válaszadók több mint 9 százaléka indokolta a döntését azzal, hogy meggyőzték őt a szaktekintélyek, az orvosok, tudósok.  

A telefonos közvélemény-kutatást az ügynökség szeptember 6. és 13. között végezte el, ezer válaszadó bevonásával. A felmérés célja az volt, hogy általa fényt derítsenek a beoltottak indítékaira is. Eddig ugyanis főleg az oltatlanok motivációit vizsgálták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?