Elhagyta a kórházat Miloš Zeman cseh államfő

Miloš Zeman

Elhagyta a kórházat szerdán Miloš Zeman cseh államfő.

A 76 éves politikus, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, nyolc éjszakát töltött a prágai Központi Katonai Kórházban, ami eddigi elnöksége alatt a kórházban eltöltött leghosszabb idő.

A cseh hírügynökség szerint Miloš Zeman orvosai tanácsára ment kórházba, miután azok dehidratációt és a megszokottnál nagyobb fáradtságot, fizikai gyengeséget állapítottak meg nála.

Az elnököt az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. Miloš Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik. Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

Zemant múlt kedden szállították a prágai Központi Katonai Kórházba. Miután ennek konkrét okát az első napokban sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, a cseh sajtóban találgatások láttak napvilágot az elnök egészségi állapotával kapcsolatban. Ezeket később Andrej Babiš kormányfő oszlatta el, aki meglátogatta Zemant a kórházban. „Az elnök egészségi állapota nem volt súlyos, és most sem az. Orvosok tanácsára ment kórházba” – nyilatkozott akkor Babiš a rádióban. „Nincs szükség azon gondolkodni, hogy az elnöknek valamiféle problémája van” – szögezte le a kormányfő.

Az elnöki hivatal Miloš Zeman kórházi kezelését előre betervezett rutinvizsgálatokkal magyarázta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?