Szkripal-ügy - Újabb orosz gyanúsított ellen indított vádeljárást a brit ügyészség

Szkripal-ügy

Újabb orosz gyanúsított ellen indított kedden vádemelési eljárást az angol-walesi főügyészség az angliai Salisbury városában 2018 tavaszán elkövetett mérgezéses támadás ügyében.

A támadás célpontja Szergej Szkripal, az orosz katonai hírszerzés egykori tisztje volt, aki kettős ügynökként a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott.

A novicsok katonai idegméreg-hatóanyaggal elkövetett merényletkísérlet következtében a volt orosz ügynök és lánya, Julija Szkripal is súlyosan megbetegedett, de mindketten életben maradtak.

Egy háromgyermekes brit nő azonban, aki véletlenül került érintkezésbe az idegméreggel, Salisbury kórházában meghalt.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztálya kedden bejelentette, hogy már három orosz állampolgárt gyanúsít az ügyben, és mindhárman az orosz katonai hírszerzés ügynökei.

A harmadik gyanúsított, akinek kilétét a londoni rendőrség kedden ismertette, Gyenyisz Szergejev, aki Szergej Fedotov álnéven vett részt a támadásban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?