A rutin diadala – simán győzött az FC Köbenhavn Pozsonyban

v

Vereséggel kezdte a Slovan labdarúgócsapata az Európa-konferencialiga csoportkörét. Az égszínkékek ugyan nem játszottak alárendelt szerepet az FC Köbenhavn ellen, de a kapu előtt könyörtelenebb vendégek magabiztos 3:1-s győzelmet arattak.

Vladimír Weiss vezetőedző mindössze két helyen változtatott a Slovan kezdőcsapatán a DAC elleni bajnoki mérkőzéshez képest: a két új arc Samuel Mráz és Uche Agbo volt az égszínkékeknél.

A vendégek 4–3–3-as rendszerben léptek pályára, a támadósorukból nem hiányzott a csapat legértékésebb játékosának tartott Jonas Wind sem, aki a dán válogatottban kétszer is pályára lépett a nyári Európa-bajnokságon. Sérülés miatt azonban nem állt Jess Thorup edző rendelkezésére a keret talán legismertebb tagja, Bryan Oviedo, aki korábban öt évig az Everton játékosa volt.

Tíz perc élvezetes játék után a meccs tempóját a vendégek csapatkapitányának hosszas ápolása akasztotta meg. Ezután a játékvezető került főszerepbe, aki rutintalanul nem adott előnyszabályt a dánoknak egy akciónál, holott óriási vendég ziccer volt kialakulóban.

Bár az FC Köbenhavn nem keltette egy világverő csapat benyomását, a 18. percben egy szöglet utáni fejessel Wind megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az előnyük nem egész két percig tartott, Ezekiel Henty ugyanis szintén egy szöglet utáni fejessel egyenlített.

A gyors gólváltás után a mérkőzés kissé ellaposodott, de Vladimír Weiss vezetőedző a partvonal mellett szüntelenül feszült hangulatban volt.

A 40. perc környékére egyre aktívabbá vált a Slovan, gólt mégis a vendégek szereztek egy gyors ellentámadásból, amire a hazaiak szünetig már nem tudtak reagálni, hiába játszottak mezőnyfölényben.

A második félidő Slovan-fölény helyett egy irgalmatlanul nagy dán kapufával kezdődött, Böving kapáslövése a mérkőzés legszebb pillanata volt. A Slovan csak tíz perc elteltével ébredt fel, elsősorban Hentyvel akadtak gondjai a vendégvédőknek. A 66. percben büntetőhöz jutott a Köbenhavn, egy Chovan-védés után Zmrhal eltalálta a berobbanó ellenfelet. A tizenegyest Jonas Wind magabiztosan értékesítette, 1:3.

Az utolsó húsz percben is aktívabb volt mezőnyben a Slovan, de a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező dánok tudták, mit kell játszani. A hajrában nem tudott a Slovan nagyobb nyomást kifejteni a Köbenhavn kapujára, Weiss cseréi sem váltak be igazán, így maradt az 1:3.

Érdekes

Slovan–FC Köbenhavn 1:3 (1:2)

Nemzeti Futballstadion, Pozsony, 9833 néző

Góllövők: Henty (21.), ill. Wind (18., 68., a másodikat 11-esből), Stage (41.)

Sárga lap: Csavrics, Bozsikov, ill. Zeca, Stage

Játékvezető: Michael Fabbri (olasz)

SLOVAN: Chovan–Pauschek (78. Adler), Kashia, Bozsikov, Zmrhal–Csavrics (68. Drazsics), Agbo, Kankava, Green–Mráz–Henty (83. Lichý).

FC KÖBENHAVN: Grabara–Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen– Stage (86. Baldursson), Zeca, Lerager (78. Johannesson)–Pep Biel (86. Wilczek), Wind (78. Höjlund), Böving (70. Ankersen).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?