Mit főzzek?

Vasárnap

Zsófia konyhája

Érdekes
Vasárnap

30 perc

Vegyes gyümölcsleves zabpehelymorzsával

Hozzávalók: 50 dkg alma, 20 dkg ribizli, 20 dkg áfonya, 3-4 ek. méz, 3 karika citrom, 1 ek. őrölt fahéj, 1,5 dl natúr joghurt, 1,2 l víz. Morzsa: 10 dkg apró szemű zabpehely, 1 ek. liszt, 3 ek. cukor, 1 tk. őrölt fahéj, 1 tk. őrölt gyömbér, 5 dkg vaj.

A meghámozott almát felkockázzuk, majd a citromkarikákkal, a fahéjjal, és vízzel puhára főzzük. A citromot kiszedjük, hozzáadjuk a leszemezett ribizlit, az áfonyát, a joghurtot (ezzel már nem főzzük), majd simára turmixoljuk. Mézzel ízesítjük, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért a vajjal morzsásra dolgozzuk, majd sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük. A morzsából formákat szaggathatunk, és ezzel tálaljuk a levest.

Érdekes
Vasárnap

35 perc

Ribizlihabos pite

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 mk. sütőpor, 3 tojás + 70 dkg leszemezett ribizli, 10 dkg kristálycukor.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral és a sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát kivajazott tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, óvatosan hozzákeverjük a ribizlit, és a félig sült tésztára kenjük. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab pirulni kezd.

Érdekes
Vasárnap

10 perc

Joghurtos-ribizlis jégkrém

Hozzávalók: 15 dkg ribizli (lehet fagyasztott is), 8 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 2 dl natúr joghurt, fél citrom leve.

A hozzávalókat lazán összekeverjük, s 2-3 percig állni hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon. Kézi mixerrel ismét átkeverjük, majd jégkrémformákba töltjük, és néhány órára mélyhűtőbe tesszük. Amikor megfagytak, 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd eltávolítjuk róluk a formát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?