Négy gyümölcs, amit bátran fogyaszthatunk diéta során is

citrus

Diétázáskor sem kell lemondani a gyümölcsről, csupán meg kell válogatni, melyeket fogyaszthatjuk.

Amikor diétázunk, sokszor előfordul, hogy hiányzik az életünkből az édes íz. Ilyenkor több lehetőségünk is van: az egyik, hogy cukormentes sütit készítünk, cukormentes üdítőt iszunk, vagy eszünk egy kis gyümölcsöt. Nyilván az utóbbi a legegészségesebb, így ezt ajánlatos választani, azonban nem mindegyik illik a diétába. A gyümölcsöket általában azért iktatják ki a diétázók az étrendjükből, mert magas a cukortartalmuk, pedig ha jól választunk, bátran majszolhatjuk őket.

Málna

Azért nagyszerű gyümölcs a málna, mert nem feltétlenül kell hogy szezonja legyen, hiszen szinte minden nagyobb áruházban fagyasztva is kapható.
100 grammban csupán 4,4 gramm cukor van, és csak 52 kalóriát tartalmaz.

Tegye bátran turmixokba, zabkásába, vagy egye magában.

A málnának egyébként magas a rost-, a C-, a K-, az E-vitaminés folsav-, továbbá a vas-, a kálium- és a mangántartalma. Ezenkívül tartalmaz tiamint (B1-vitamin), riboflavint (B2vitamin), niacint (B3-vitamin), pantoténsavat (B5-vitamin), B6-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, cinket és rezet is.

Őszibarack

Szinte nincs olyan szervünk, amelynek ne tenne jót az őszibarack. Tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, ráadásul sokféleképp is elkészíthető. Az őszibarack 100 grammja 41 kalóriát tartalmaz, egy átlagos méretű gyümölcs tehát kevesebb mint 60 kalóriát, ráadásul nincsenek benne telített zsírsavak, koleszterin vagy nátrium. A barack 85 százaléka víz, ennek ellenére telít, mivel magas a rosttartalma.

Citrusfélék

A citrusféléknek a legalacsonyabb a cukortartalmuk, így bátran fogyaszthatók a diéta során, ráadásul C-vitamin-tartalmuk is igen magas. Egy közepes grépfrút 8,8 gramm cukrot, egy limett 0,7 grammot, egy közepes narancs 12,3 grammot, egy citrom
pedig 1,8 gramm cukrot tartalmaz.

Eper

Az eper, hasonlóan a málnához, egész évben kapható fagyasztott formában, így könnyedén beszerezhető. Ennek a gyümölcsnek is nagyon alacsony a cukortartalma, hiszen 100 grammban 4,9 gramm van, és csak 32 kalóriát tartalmaz. Az eperben sok a rost, C-vitamin-tartalma pedig meghaladja a narancsét.

(Nosalty)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?