GALÉRIA: Dominált a DAC a rangadón, de csak döntetlenezett a Slovannal

GALÉRIA: Dominált a DAC a rangadón, de csak döntetlenezett a Slovannal

Hiába dolgozott ki több óriási ziccert és járt közelebb a győzelemhez, a DAC labdarúgócsapata 1:1-s döntetlent játszott a nagy rivális Slovan ellen a Fortuna Liga 7. fordulójának mérkőzésén.

Érdekes

DAC–Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

Góllövők: Schäfer (72.), ill. Zmrhal (74.)

MOL Aréna, 7144 néző. Játékvezető: Očenáš. Sárga lap:

DAC: Jedlička–Blackman, Brunetti, Beszkorovajnij, Davis–Andzouana, Schäfer, Dimun, Ciganiks (58. Hahn)–Lamkel Zé, Sharani (72. Krstovic)

SLOVAN: Chovan–Pauschek, Kašia, Božikov, De Marco–Csavrics, Kankava, de Kamps (65. Rabiu), Zmrhal–Green (65. Mraz), Henty

Az átigazolási hajrában érkezett játékosok közül egyedül Didier Lamkel Zé kapott helyet Németh Antal kezdőcsapatában. A többiek – beleértve Hahn Jánost – a cserepadon kezdtek. Kisebb meglepetésre ismét a kezdő sípszótól kapott lehetőséget Yhoan Andzouana, aki a legutóbbi, MOL Arénában rendezett mérkőzésen gyenge napot fogott ki a trencséniek ellen. Továbbra sem tért vissza a keretbe a sérüléssel bajlódó Andrija Balic és Dominik Kružliak, illetve a műtéten átesett Moumou.

A túloldalon Vladimír Weiss vezetőedző inkább a tapasztaltabb játékosokra szavazott csapata összeállításánál, így a palásti származású Križan Richárd kárára Kashia kezdett Bozsikovval a védelem tengelyében. A Slovan mestere nem számíthatott egyik kulcsjátékosára és egyben fiára: a fiatalabbik Weiss a válogatottszünet alatt szedett össze kisebb sérülést, így nem volt bevethető.

Sok helyzet és hiba

Valószínűleg a koronavírusjárvány kirobbanása óta nem volt ennyire jó hangulat a MOL Arénában. A dunaszerdahelyi B-közép ismét szép létszámmal képviseltette magát, de érkezett nagyjából 100 Slovan-drukker is. A mérkőzés, ahogy az várható volt, kemény belemenésekkel kezdődött: az első percekben Sharani, majd Dimun is csak nagyon nehezen állt újra talpra egy Slovan-szabálytalanság után.

A kezdeményezőbb Slovannak a 7. percben volt először komolyabb helyzete, amikor a cseh válogatott Zmrhal csak centikkel maradt le egy beadásról. A túloldalon Lamkel Zé előtt nyílt remek lehetőség, de nem tudta átlöbbölni a labdát Sharaninak. Két perccel később már a DAC-nak is volt ziccere, de Lamkel Zé nem volt elég határozott a befejezésnél. A hét perc altatás után gyakorlatilag négy perc kellett ahhoz, hogy mindkét oldalon kialakuljon egy nagyobb és egy kisebb helyzet is.

Tíz perc elteltével már egyértelműen a DAC volt az erőszakosabb és az ötletesebb csapat, a Slovan keveset birtokolta a labdát. 15 perc elteltével úgy tűnt, a felek elkezdték kiismerni egymást, így a játék kicsit vesztett a lendületéből – egészen a 21: percig, amikor a bizonytalankodó Brunetti hibája miatt Henty lövését védte bravúrosan Jedlička. A 34. percben Henty ismét ráijesztett egy éles lövéssel a DAC-szurkolókra, majd a túloldalon Lamkel Zé remek labdával találta meg Ciganikset, aki pontatlanul fejelt. Fél óra után is pezsgett a játék, ezúttal az egyébként sok hibával játszó Andzouana veszélyeztetett, de lövése elsuhant Chovan kapuja előtt.

Az első félidőben összességében a DAC sokkal közelebb járt a gólhoz, bár a Slovan sem volt veszélytelen. Az új igazolás Lamkel Zé aktívan futballozott, hasonló Zuberu Sharanihoz, aki nagyokat küzdött a Slovan védőivel – ugyanakkor a DAC játékát nemcsak energikusság, hanem rengeteg pontatlanság is jellemezte.

Galéria

Nyomasztó hazai fölény

Szünetben egyik vezetőedző sem változtatott csapatán. A második játékrész is DAC-fölénnyel indult, egy szöglet után Schäfer fejéről lopta le Chovan kapus a gólt. Az 55. percben Lamkel Zé próbálkozott gyönyörű lövéssel, nem sok hiányzott a DAC vezető góljához. Egy perccel később Andzouana száguldhatott volna egyedül a kapusra, de a lesen álló Sharani rutintalanul játékba avatkozott. Az 57. percben újabb nyári igazolás érkezett a pályára: Hahn János Ciganikset váltotta.

Álomszerű lehetett volna Hahn debütálása, aki egy hosszú indítás után megszerezte a vezetést a DAC-nak: csakhogy a Paks egykori csatára minimálisan lesen állt: a VAR legalább két percen keresztül vizsgálta az esetet. Hahn két perccel később is közel járt a gólhoz, de lövését szögletre mentették. A növekvő hazai nyomás hatására Weiss kettős cserével reagált, Rabiu és Mráz érkezett a pályára.

Ez nem hatotta meg a hazaiakat, akik folytatták a ziccerek kialakítását és azoknak kihagyását: ezúttal ismét Lamkel Zé volt a főszerepben. Pillanatokkal később Hahn mutatta meg harmadszor is, hogy vérbeli csatár: jól mozgott be egy beadásra, de fejese fölé szállt.

A 70. percben a Slovan is életjelet adott magáról, de a vendégek elárvult lehetőségét szinte azonnal egy újabb Hahn-helyzet követte. A 72. percben megtört a jég, az óriási hazai fölény góllá érett: Lamkel Zé passza után Schäfer védhetetlenül a jobb felsőbe bombázott.

Ezek után hideg zuhanyként érkezett a Slovan válasza: Zmrhal a semmiből egyenlített, miután Blackman lemaradt róla. A találat érvényességét még vizsgálta egy ideig a videóbíró az esetleges les miatt, de Očenás játékvezető végül megadta a gólt – 1:1. Ekkor már egy újabb nyári igazolás is pályán volt sárga-kékben: Sharanit, a montenegrói utánpótlás-válogatott Krstovic váltotta.

Az egyenlítő gól után volt a Slovannak egy háromperces aktívabb fázisa, de az utolsó 10 percre fordulva ismét a DAC volt az energikusabb csapat. A ráadásban Hahn ellen szabálytalankodtak a vendégek, a VAR csak percekkel később tért vissza az esethez. A büntetőt végül nem adták meg, maradt az 1:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?