100 éves divatikon

Iris Apfel

Iris Apfel kétségkívül divatikon. Ezenkívül üzletasszony, belsőépítész, tanácsadó, előadó. 2013-ban a The Guardian című brit lap az ötven „legjobban öltözött 50 év feletti” közé sorolta az amerikai matuzsálemet, aki pár nappal ezelőtt volt 100 éves. Még nem gondol „öreg napjaira”, meg sem fordult a fejében, hogy a nyugdíjasok esetleg unalmas életét élje. Belsőépítészként dolgozik, emellett újabb és újabb szemüveg-kollekciókat tervez.

Minél nagyobb, minél több, minél feltűnőbb, annál jobb – ez lehetne Iris mottója, aki imádja a nagy kerek szemüvegeket, legyen az olvasó- vagy napszemüveg. Szereti az extravagáns ruhákat, a feltűnő sminket, a kirívó téglavörös rúzst. „Egy nyaklánc nem elég. Legalább ötnek kell lennie. Öt nagy láncnak. A karkötő önmagában unalmas.

A legjobb, ha tízet veszel magadra egyszerre. Mindkét karodra. És a szemüvegnek, kérem szépen, láthatónak kell lennie” – idézett a Deutsche Welle Iris egyik interjújából.

Egy pillantás az utcára ma inkább meglepi őt, mondta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott egyik interjújában: „Ma már nincs kreativitás. Mindenki a másikat utánozza, mindenki ugyanúgy néz ki. Egyéniség? Mintha ez ma egy mocskos szó lenne” – mondta Iris Apfel. „Ha ugyanazt a fekete egyenruhát viseli, mint mindenki más, akkor azt üzeni a világnak: olyan vagyok, mint mindenki más.” Iris Apfel semmiképp nem akar olyan lenni, mint mindenki más.

A Westwing cég Iris eredeti stílusa ihlette kampányt hozott létre, amelyben az egyszerűség ötvözi a varázst, az extravaganciát és az időtlen eleganciát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?