Nyékvárkonyi döntő után bajnokság

western

Zárószakaszába érkezett a Westernlovagló Vándorkupa 2021. Nyékvárkonyon zajlott a sorozat döntője, néhány meglepetéssel. 

Némileg csökkent az indulók mezőnye, mert közbeszóltak a sérülések és egy-egy ranch lószállító-kapacitása is korlátozott, ráadásul a csallóközi faluba nem lehet eljutni könnyen. Hiányzott a mezőnyből Carla Scholtzová, aki idén uralja a junior kategóriát. Távollétében szlalomban a nyírágói Kiss Jesika (Sany), hordókerülésben Hajtman Hanka (Little Step To Bar, Egri western Team) nyert. Openben újra a tornóci Láng-udvar lovasai, Barbora Beláková (Devi) és Sarah Hochelová (Titan) osztoztak az első két helyen, előbbi a szlalomban, utóbbi a hordókerülésben volt a legjobb. Profi openben a hosszúfalui Takács Tamás (Romeo, szlalom) és Bobek László (Amoeba Shick, Bobek farm Nesvady) aratott győzelmet.

„Összetartó család a miénk, vándorkupásoké. A döntő is ezt bizonyította, egészséges versengés folyt a pályán, s a legjobbak győztek. Gazdag kísérőrendezvényünk is sikert aratott – összegezte észrevételeit lapunknak Kiss Péter, a várkonyi lovasaréna vezetője, aki rengeteg szervező teendője mellett maga is nyeregbe ült. – Ilyenkor más az ember idegállapota, mint mikor csak versenyez. Jönnek az ismerősök, barátok, mindig valamire oda kell figyelni. Fiamnak, Bencének is segítettem, összejött neki a második hely szlalomban, a juniorok között, Thunder-Back-Hacker hátán lovagolt. Jómagam Pidy Jackkal rajtoltam, a körülményekhez képest elégedett vagyok profi open hordókerülésben elért harmadik és open szlalomban kiharcolt negyedik helyemmel. A tornóci Láng-udvar lovasainak dominanciájáról csak annyit, hogy ez kitartó munkájuk gyümölcse, sokat edzenek, szorgalmasak és nagyon jók.”

Nyékvárkony idén még egyszer a lovasarénába várja a vándorkupásokat: szombaton (12.00) itt rendezik a sorozat ünnepélyes eredményhirdetését. Szeptember 15-én pedig a szlovák bajnokság (kezdés: 11.00) szólítja nyeregbe a szervezet legjobbjait.

„A galántai Ezüst-tó ranchon azok indulhatnak, akik legalább három versenyen szerepeltek, és versenyszámonkénti időátlaguk a legjobb tíz közé sorolja őket. Lovasaink közül bárki nyerhet, a meglepetések sem kizártak, nehéz tippelni. Győzzön a legjobb, a leggyorsabb” – summázta várakozásait Fazekaš Attila, a Westernlovagló Vándorkupa elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?