Hogyan változtatta meg a 2021-es sportesemények fogyasztásának mértékét a mobiltelefonok használata?

train

2021 fontos sporteseményei

A 2021-es év rendkívül termékeny volt a sokak által követett sporteseményeket tekintve.

Idén került megrendezésre Európa szerte a labdarúgó Európa Bajnokság, illetve a hatalmas költségvetéssel megrendezett, sokak figyelmét felkeltő, 2020-as tokiói olimpiai játékok is. Ezen rendezvényeket mindig rengeteg rajongó követi pillanatról-pillanatra, hogy kedvenc csapatának, vagy kedvenc játékosának élőben szurkolhasson.

Ez sokkal könnyebnek bizonyult az EB esetében, hiszen a csapatok európai idő szerint, követhető időpontokban csaptak össze egymással, így a napközben munkát végző embereknek is számos lehetősége akadt a felzárkózásra az események terén.

Ám a tokiói olimpia futamai, mérkőzései sokszor európai idő szerint jelentős csúszással történnek, hiszen például a közép-európai nyári időhöz képest 7 órás különbséggel kerülnek megrendezésre.

Eredmények követése okoseszközökkel

Ma már mindenki rendelkezésére állnak ezek az okoseszközök, így lehetőség van arra, hogy bárhol, élőben követhessük kedvenc mérkőzéseinket, illetve ezen összecsapások eredményeit. A fejlettebnél fejletteb mobilok már arra is lehetőséget adnak, hogy nem csak klasszikus sportágak esetén, de akár az e-sport meccsek, vagy az online sportfogadás kimenetelét is követhessük készülékünkkel, legyünk bárhol napközben. Ez akkor lehet különösen hasznos, ha a meccsek kezdete előtt szeretnénk megkötni a fogadásokat, legyen szó futballról, vízi sportokról, súlyemelésről, vagy akár a sokak által kedvelt teniszről.

Miután megtettük a téteket egy mobileszköz segítségével, ráadásul lehetőség nyílik arra, hogy élőben követhessük a fogadásunk alakulását, és esetlegesen új téteket tegyünk meg a nap további sporteseményeire.

Sportcsatornák telefonra

Egyre több szolgáltató ad lehetőséget arra, hogy az olyan sportcsatornák esetében, amiket eddig csak a televízióban nézhettünk, már telefonunkon is követhessük, különböző díjcsomagokkal, vagy egyes esetekben alkalmazások letöltésével.

Ezek a sport-streaming szolgáltatások előnyösek lehetnek azok számára, akik szeretnék az otthonuktól távol is követni a fontos mérkőzéseket, akár nyaralás közben a vízparton egy hideg italt kortyolgatva, vagy a túrázás közben beiktatott pihenő közepette.

A mobiltelefonok lehetnek a jövő “nézőterei”?

Láthattuk, hogy mivel a sokak által rendkívül várt, Japánban megrendezett 2020-as tokiói olimpia is végül nézők nélkül, a sajtó munkatársait is erősen korlátozva került megrendezésre, mennyire fontos az, hogy az igazán lelkes sport rajongók követhessék kedvenceiket bármikor, bárhol, valós időben.

Könnyen lehet, hogy az idei sportesemények egy olyan tendenciát kezdtek meg, ami jellegét tekintve a jövőbe mutat. Hiszen minek költenénk súlyos tízezreket jegyekre, ha már az otthon kényelméből is lehetőséget nyertünk a sportesemények követésére. Ráadásul a technológia rohamos, és megállíthatatlan fejlődésével a jelenleg elvétve alkalmazott megoldások is beszivároghatnak a sportesemények mindennapjaiba. Könnyen lehet, hogy az egyelőre csak filmek és játékok körében alkalmazott 3D, és VR technológiák hamarosan utat találnak a sportok közvetítésének világába is. Képzeljük csak el, mekkora élmény lehet hamarosan, ha a nappalink kényelméből élhetjük át a stadionok végtelen zsongását, mellőzve a sokszor veszélyes atmoszféráját ezen meccseknek.

Sok mobiltelefonos alkalmazás rendelkezik az úgynevezett AR avagy Augmented Reality funkcióval is, ami a játékokból kiemelt egyes részleteket elhelyezi a környezetünkben, ezzel is segítve az elmélyülést az adott termékben. Ezt az újítást elképzelhető, hogy hamarosan a sportjátékokban is viszontláthatjuk, onnan pedig már csak egy lépés lenne a sportközvetítések esetében is hasznát venni.

Összefoglalva

        2021 rengeteg fontos sporteseménnyel bírt

        Barátunk a sportesemények és fogadások követésében: a mobiltelefonunk

        Mi lehet a mobileszközök és a sportközvetítés jövője

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?