Kassán leszámolnak az illúziókkal

ddddd

Holnap egy igazi ínyencséget mutat be a kassai Thália Színházban egy női csapat. A négy szereplő mellett a rendező, a jelmez/díszlettervező és a két zeneszerző is nő. 

 Az orosz Ivan Viripajev a kortárs drámairodalom egyik fenegyereke, Illúziók című „mulatságos-keserű drámája” pedig rendkívül népszerű, sok helyen játszották már. Kassán nemzetközi koprodukcióban kerül színpadra (Thália Színház, Proscenium, Concentric Circles). 

A történet két házaspár visszaemlékezéseiből, vallomásaiból, ötven év történéseiből bontakozik ki. A monológokból egyre határozottabban kiderül, hogy semmi sem úgy történt, ahogy azt eddig hitték. A rendező az Angliában élő Lévay Adina, a szereplők Bandor Éva, a magyarországi Spolarics Andrea, Gubík Ági és Varga Anikó, aki immár a kassai társulat tagja. 

Lévay Adina a következőket válaszolta a színház Facebook-oldalán Forgács Miklós kérdésére, hogy szerinte miért érdemes megnézni az Illúziókat: „Ez egy kis sztori a szerelemről, a halálról és arról a nagy emberi vágyunkról, hogy valamiféle értelmet adjunk az életünknek. A történeteket négy nagyszívű színésznő meséli el. Az előadás, mint az élet, néha vidám, néha szomorú, néha abszurd és megdöbbentő epizódokból áll. Nagyon emberi.” A rendezőnő öccse méhész, tőle tudta meg, hogy a méhek, mivel más a szemük felépítése, teljesen másképpen látják a világot, mint mi. Azaz a valóság a szemlélő adottságaitól, a nézőponttól, a rálátástól is függhet. 
Az izgalmasnak ígérkező előadás díszletét és jelmezeit Gadus Erika tervezte, Gardenő Klaudia és Kovács Linda írtak hozzá zenét. A darabot Kozma András fordította magyarra. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?