Három piros lap és nemzetgyalázás Bazinban

bazin

Kis híján botrányba fulladt a pozsonyi III. fociliga 3. fordulójában Bazinban játszott Pezinok–Tomášov mérkőzés (1:1), amelynek véghajrájában négy sárga lapot osztott szét Marcel Dubravec játékvezető, és három alkalommal a pirosat is előhúzta.

Az elején jó iramú, izgalmas, változatos összecsapást látott a közönség. A vendéglátók már a 16. percben Miroslav Kaňuk révén vezetéshez jutottak, ám a féliek nem szemlélték tétlenül a történéseket, és negyedóra múlva Rogério Amaro Batista Da Luz találatával túljártak Matúš Lacko kapus eszén.

„Az első félidőben számos helyzetet elpuskáztunk, így némi feszültség ütötte fel a fejét. Sajnos a bíró több alkalommal nem állt feladata magaslatán, ahelyett, hogy lappal büntette volna a kemény belemenéseket, passzív személője volt a folyamatoknak”– vélekedett az egyik hírportálon Daniel Federl bazini edző. A szakember véleménye szerint az ellenfél három labdarúgójából, ha más nem is, de a temperamentum egyáltalán nem hiányzott, sok esetben színészkedtek a pályán, és a cserepadon helyet foglalók is hergelték a játékvezetőket.

A 70. perc táján aztán felgyorsultak az események. Játékon kívül volt a labda, amikor a hazaiak labdarúgója, Rastislav Srnánek durván megrúgta vetélytársát, majd a találkozó utolsó perceiben a hazaiaknál Stanislav Lapin, míg a vendégeknél Nicolas Leginus kölcsönös lökdösődést követően idő előtt mehetett zuhanyozni.

A mérkőzésről készült videófelvételen hallható, hogy a nézők egy része trágár nemzetgyalázó rigmusokkal szidta a félieket.

„Szerettünk volna győzni és feljebb araszolni a táblázaton. Sajnálatosan mi is hadilábon álltunk a helyzetek kihasználásával. A bírónak nem ez volt élete mérkőzése, számos hibával tarkította a kilencven percet. Srnánek kíméletlen szabálytalansága pedig számunkra is megmagyarázhatatlan. Bár a végén kézfogással távoztunk a meccs színhelyéről, nem tudtunk szabadulni a rossz érzéstől” – nyilatkozta lapunknak László Erik féli klubalelnök.

A történtekkel foglalkozott a szövetség fegyelmi bizottsága is. Rastislav Srnánek három, Stanislav Lapin és Nicolas Leginus pedig egyaránt két bajnokit lesz kénytelen kihagyni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?