Elton John karanténlemezt készített világsztárokkal

Elton John

The Lockdown Sessions címmel karanténlemezt készített Elton John. A brit zenész más világsztárokkal, köztük Dua Lipával, a Gorillazzal és Stevie Wonderrel dolgozott együtt.

A tizenhat dalt tartalmazó anyagon tíz vadonatúj, a felvételek az elmúlt másfél évben, a koronavírus-járvány idején kialakult bezártság közepette készültek.

„Az albumkészítés az utolsó dolog volt, amire a karantén idején számítottam. De ahogy a pandémiás helyzet alakult, ki-kialakultak egyszeri projektek. A felvételek egy részét zoomon keresztül kellett elkészíteni, ilyet korábban sohasem csináltam” – idézte fel Elton John a körülményeket.

Ami nem távmunkában ment, az is szigorú biztonsági előírások szerint, a zenészeket egymástól elválasztó üvegfal beiktatásával zajlott.

Az október 22-én megjelenő lemezen közreműködött Dua Lipa, a Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Stevie Wonder, Stevie Nicks, valamint Brandi Carlile, Charlie Puth, Eddie Vedder, Rina Sawayama, SG Lewis, a Surfaces, Years & Years és Young Thug.

„Valamennyi dal merőben eltér attól, amit tőlem megszokhattak, olyan anyag készült, amely a komfortzónámból egy teljesen új területre vitt. Aztán ráébredtem arra, hogy a helyzet nagyon is ismerős, és egyszer már átéltem karrierem kezdetén, a hatvanas évek végén, amikor alkalmi zenészként dolgoztam. A karantén idején a legkülönbözőbb művészekkel dolgoztam együtt, kényszerből újra session zenész lettem” – fogalmazott Elton John.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?