Döntetlen született Farnad és Érsekkéty örökrangadóján

kety

A lévai területi focibajnokság VII. ligájában a szomszédvárak örökrangadóján 1:1-es döntetlen született.

Az előző két csonka bajnokságban csupán egy-egy találkozón lépett pályára bajnokin egymás ellen a két csapat. A sors szeszélye folytán mindkét összecsapásra Farnadon került sor, amelyekből a vendéglátók jöttek ki jobban, egy 2:1-es győzelemmel és egy 2:2-es döntetlennel. Ezt megelőzően nagyon régen néztek farkasszemet egymással a játékosok, mivel a farnadiak hosszú éveken át csupán az azóta már megszűnt harmadik osztályban szerepeltek, míg az érsekkétyiek javarészt a második vonalban vitézkedtek.

A hazaiaknál valamelyest felcsigázta a kedélyeket a hétvégi derbi előtt, hogy ellenfelük a múlt heti falunapi meccsükön a 87. percben szerzett eléggé gyanús góllal kebelezték be a három pontot, így nagy elszántsággal kezdték a találkozót. Ennek ellenére az első lehetőség az érsekkétyiek előtt adódott, ám Lauko Lóránt mintegy 17 méterről leadott szabadrúgását Csenger Zsolt kapus magabiztosan hárította. A hazaiak azonban gyorsan ritmust váltottak, és Farkas Róbert ígéretesnek tűnő helyzetben fölé bombázott. 
Aztán a farnadi Gáloš és az érsekkétyi Csenger Attila sportszerűségből is jelesre vizsgáztak, az előző játékos a játékvezető által megítélt bedobást „bírálta felül”, a másik pedig egy leshelyzetet vallott be. Ezzel összefüggésben fontos megjegyezni, hogy Daniel Ihnacik asszisztensek nélkül vezette a mérkőzést. 

Ezt követően Gáloš percei következtek, beívelését ugyan a vendégek védője elfejelte, ám a 39 éves középpályás ismét a kapura szúrta a labdát, Čenky Ádám azonban hárított. A félidő utolsó perceiben Víg Tibor bombáját Čenky lábbal védte, majd Rózsa Viktor próbálkozásánál is éber volt a hálóőr.
A második félidő kezdőrúgását Víg Tibor végezte el, és a labda a kapu tetején, a hálón landolt. Az 51. percben viszont Gáloš mértani pontosságú beívelését Farkas Róbert a kapus bal keze mellett a hálóba továbbította (1:0). Nem sokáig váratott magára a válasz, a szünetben csereként beállt Tóth Krisztián egy védelmi szarvashibát kihasználva egyenlített (1:1). A hajrában a hazaiak részéről még Faškónak és Páchniknak, a vendégeknél pedig Csenger Attilának akadt lehetősége a gólszerzésre.

„A játék alapján győzelmet érdemeltünk volna, de ismét bebizonyosodott, hogy a meccset gólokra játsszák. Az érsekkétyiek elleni összecsapásokon általában gondok akadnak a bírókkal, ezúttal viszont jól fújt a spori. Ennek örülök a legjobban” – vélekedett Mácsadi István farnadi labdarúgó.

„Többen sérültet jelentettek és néhányan kirándulni mentek, így más lehetőségem nem volt, mint 4–5–1-es felállásban pályára küldeni a fiúkat. Ellenfelünk jobb játékot produkált, mint mi és több helyzetet alakított ki, mint védenceim” – értékelt tömören Ganec András érsekkétyi edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?