Szamurájok a bősi kikötőben

futas

Egy hét elteltével újabb futóverseny lesz legfiatalabb városaink egyikében. A múlt heti futófesztivál után vasárnap zajlik a bősi erőmű melletti kikötőben a 7. Szamuráj harcos viadal, amely kihívás mindenkinek, aki vágyik az akadályokkal teli futótáv megtételére.

„Júniusban a koronavírus miatt halasztottunk, s akkor döntöttünk az augusztusi lebonyolítás mellett – vázolta lapunknak helyzetüket Darnay Barnabás szervező, a házigazda Bősi Kyokushin Karateklub vezetője. – Több korosztályban – az ovisoktól a felnőttekig – írtunk ki versenyt. A kicsik másfél kilométer megtétele közben tíz akadállyal találkoznak, a többiek háromszor ilyen hosszú távon hússzal. Kilenckor indul az ovisok mezőnye, majd korosztályonként a többiek következnek, mígnem tizenegykor rajtolnak a felnőttek. Mi mindenkit megszólítunk, nemcsak a karatékákat, hét év alatt vannak visszatérő versenyzőink, ők alkotják a mezőny másik felét. Az emberek között hódító Spartan kihívásaitól eltérően, ahol profi akadályok várnak a futókra, nálunk természetes akadályokkal találják magukat szemben, miközben kihasználjuk a volt kőbánya adottságait. Természetesen szamurájos számok is lesznek, de ezeket nem részletezném, hadd legyen meglepetés. Előzetesen 60-nál tart a résztvevők száma, vasárnapra 80-an összejöhetnek, így az érvényben lévő higiéniai intézkedések sem gördítenek elénk újabb akadályt. Versenyünk lényege, hogy teljesítése közben bárki legyőzheti önmagát, s a legjobbak még díjat is szereznek. S abban is biztos vagyok, hogy mindenki végigmegy az akadályokkal teli távon, mert ha egyedül nem birkózik meg egy-eggyel, akkor nem hagyjuk cserben.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?