5 tipp a nyár utolsó hetére

Vasárnap

Nemsokára vége a vakációnak, jön a szeptember, az ősz. Amit még meg szeretnénk tenni a nyáron, arra alig maradt egy hetünk. De mi mindent csináljunk a vakáció utolsó hetében?

 

1. Rendszerezzük a spájzot

Ez egy kifejezetten olyan program, amitől a legtöbben irtóznak. A spájzban halmozunk fel ugyanis minden olyan holmit, ami „valamire még jó lesz”. Aztán kiderül, hogy nem. Csak a helyet foglalja. Az utolsó héten szánjuk rá magunkat a nagy spájzrendezésre, és minden olyan dologtól szabaduljunk meg, amire valójában nincs is szükségünk. De ne végezze az összes szemét felelőtlenül a kukában. Válogassuk a hulladékot szelektíven.

2. Kertészkedjünk

A nyár utolsó hetében élvezzük az udvarunkat, kertünket, teraszunkat. Az időjárás még többnyire megengedi, hogy kinn üldögéljünk, kávézzunk, olvassunk, közben pedig néha-néha egy kis kertészkedés is válthatja a láblógatást. Mindig akkora kertet gondozzunk, mindig annyi munkát vállaljunk, amennyit még győzünk, amit még szívesen csinálunk. Így nem egy utálatos feladat lesz, hanem kedves hobbi.

3. Kiránduljunk

Ha még nem voltunk a nyáron sehol, vagy csak pár napos kirándulásra jutottunk el, az utolsó héten még beleférhet az is, hogy egy-két napot túrázzunk, esetleg egy közeli látnivalót nézzünk meg. Nem kell mindig távoli, nagy úti célokat választani, a közelünkben is sok-sok szépség található, és egy rövidebb kirándulás is éppúgy ki tud kapcsolni, mintha két hétig pihennénk egy egzotikus országban. Ráadásul az előbbi most sokkal biztonságosabb is. Meg olcsóbb.

4. Készüljünk a szeptemberre

A hét vége felé kezdjünk el készülni a szeptemberre. Lelkileg és fizikailag egyaránt. Vessünk számot, hogy mi mindent kell csinálnunk az elkövetkező időszakban. Szerezzük be azokat az eszközöket, amelyek ezekhez a feladatokhoz szükségesek, majd dőljünk hátra...

5. Pihenjünk

És pihenjünk. Hiszen egyik legfontosabb nyári teendő a pihenés. Ősszel ismét indul a mókuskerék, mindenki teljes erőbedobással dolgozik, és a következő nyárig bizony nemigen van megállás. Úgyhogy használjuk ki az utolsó napokat a feltöltődésre, hogy legyen elég energiánk az egész éves feladatok elvégzéséhez.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/34. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?