Doležal: Ősszel elkezdhetik építeni a kassai R2-es út második szakaszát

Andrej Doležal

Ősszel elkezdődhetnek a kassai R2-es gyorsforgalmi út második, Saca és Olcsvár (Šaca – Košické Oľšany) közötti szakaszának építési munkálatai. Ezt Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter közölte. Kedden, a kelet-szlovákiai munkaútja során, Kassa város és a Kassa Megyei Önkormányzat (KSK) vezetőségével is találkozott. A találkozó alatt több témáról is tárgyaltak.

A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) jövő héten írja alá a kivitelezővel a szerződést a délkeleti kassai körgyűrű második szakaszának a megépítéséről. „Egyúttal egy vissza nem térítendő támogatásról szóló szerződést is aláírunk – emögött uniós támogatások vannak. Ez egy régóta várt lépés és egy régóta várt építkezés” – mondta a miniszter.

Jaroslav Polačekkel, Kassa polgármesterével például a déli városrész aluljárójának a javításában egyeztek meg, amely már hosszú ideje víz alatt áll.

Rastislav Trnka megyeelnökkel többek között a kelet-szlovákiai autópályaszakaszok előnyben részesítéséről, a vasúti közlekedési infrastruktúra javításáról, új vagonokról, buszsávokról és a vasútállomás mögötti pályaudvar jövőjéről beszéltek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?