Kisinas

Vasárnap

Nagy most a kísértés, hogy ne foglalkozzunk semmivel. Nyár van, meleg van, szabadság és lehetőség is akad, s minderre mindennél jobban vágyunk, mint bármikor máskor az életben.

Az energia azonban nem pihen a háttérben, s bennünket is arra sarkall, ne tegyük. Az emberi egónk mindinkább most pótolná mindazt az érzés- és élményáradatot, ami az elmúlt időszakokban kimaradt, ám a lelkünk most mégis mértékletességre int bennünket. Nem azt mondom, hogy ne élvezzük a nyarat és mind azt a lehetőséget, ami most köröttünk van, örülni, érezni, élményt gyűjteni igenis ér, sőt szinte kötelező. Ugyanakkor figyeljünk a mértékre, vagyis arra, hogy a cél nem a hedonizmus és mindannak a bepótlása, ami „elveszett” az elmúlt másfél évben. A feladat többek közt most az, hogy kisinasként vállaljuk a feladatunkat is, amellett, hogy jól érezzük magunkat. Az élmények gyűjtögetése közben ugyanis nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez az időszak igencsak jelentős mindannyiunk életében. Látszólag kevésbé hordoz nagy jelentőségtartalmat. Ez azért van, mert a jelenleg befektetett munka nem most fogja megmutatni az eredményét. Most a magokat hintjük, tudván, hogy aratni majd csak jóval később fogunk. Azokat a magokat, amelyek most termékeny táptalajt kívánnak maguknak.

Éppen ezért nem mindegy, hogy a hedonizmus, a féktelenség, a nemtörődömség talaján fogannak-e meg, vagy a kisinas szorgos kezei alatt, ahol napról napra munkálkodva juthatnak el a biztos növekedés irányába. Arra buzdítalak így hát téged is, figyelj erre ebben az időszakban különösképp.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?