Elárasztották a piacot az akciós repülőjegyekkel

Cancún tengerpartja a járvány alatt és után is népszerű a turisták körében

 Korábban már ír­tunk róla, hogy a nyári, őszi hóna­pokban rendkívül olcsón repülhetünk Európán belül, gya­korlatilag alig találni olyan célállomást, ahova ne lenne akci­ós retúrjegy 15–50 eurós tartományban.

A légitársaságok most elkezdték a távo­labbi úti célokat is promotálni, mind több helyre repülhetünk akciós áron. Ez ért­hető is, hiszen sok országba most is karantén nélkül lehet utazni, így akik egy távolabbi, egzotikus országba, tengerpartra vágynak, azoknak most jól jönnek az ilyen olcsó repülőjegyek. Illetve az is szempont, hogy egyre több ország nyitja meg határait a turisták előtt, vagy legalább az oltottak előtt, így mind nagyobb a kereslet ezekért az jegyekért.

Ha megnézzük a táblázatot, lát­ható, hogy a járvány alatti is oly népszerű Dubajba (vagy a közeli Abu-Dzabiba) alig több mint 100 euró egy retúrjegy, ez most a leg­olcsóbb egzotikus célállomás. A közeli Doha már drágább, de a katari főváros is nyitott az oltott turisták előtt.

A járvány alatt Mexikó sosem kor­látozta az utasokat, turisták mil­liói pihentek például a népszerű Cancún tengerpartján, most 500 euró egy oda-vissza jegy a para­dicsomi tengerpartra. Thaiföld is nyitott, néhány részre már szaba­don utazhatnak az oltottak, így aki szeretne a mosoly országába látogatni, annak most jó lehetősé­ge van, a legolcsóbb jegy 399 euró (Phuketre és Bangkokba is), ami a járvány előtt is rendkívül kedve­zőnek minősült volna. De a listán megtalálható a Dominikai Köz­társaság is, amely szintén az egyik legnépszerűbb célállomás a járvány alatt (nincsenek beutazási korlá­tozások). A szlovák turisták szinte elözönlötték a járvány alatt az olyan menő helyeket, mint a Maldív-szi­getek, Zanzibár, a Seychelles-szige­tek – most ezekre a célállomásokra is vannak akciós jegyek.

Aki a korlátozásoktól tart, vagy fél, hogy később újabb lezárások lesznek, az is foglalhat, hiszen a légitársaságok rugalmasak, ha valamilyen ok miatt nem tud utazni, akkor visszakérheti a jegy árát, vagy a jegyet egy későbbi időpontra módosíthatja, ez a vál­toztatás pedig mindegyik fuvaro­zónál ingyenes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?