Párkány: huszadikáig lehet jelentkezni a kihelyezett oltásra

Párkány: huszadikáig lehet jelentkezni a kihelyezett oltásra
Párkány |

A súlyosan egészségkárosodott, mozgáskorlátozott, tolószékes embereket a saját otthonukban is beoltják, jelentkezni a városháza szociális osztályán lehet.

Azok a párkányi lakosok, akik súlyos fogyatékosságuk miatt tolószékhez vagy kerekesszékhez vannak kötve és ezért mozgáskorlátozottak, szintén kérhetik a koronavírus elleni védőoltást, őket az orvos a saját otthonukban oltja majd be – tudatta lapunkkal Michaela Pajchortová, a városi hivatal szociális osztályának szakelőadója. Az osztályvezető elmondta, a város abban egyezett meg egy orvos vezette szakmai csapattal, hogy mindazokat a személyeket, komoly, objektív okok miatt akadályoztatva vannak abban, hogy eljussanak a helyi oltópontra, saját otthonukban is beoltják, ha ők ezt igénylik. Pajchortová hozzátette, jogosultsági alapon náluk, a szakosztályon kell bejelenteni, ha valaki szeretné, hogy kimenjen hozzá az oltócsoport. Csökkent mozgásképességűek, ágyhoz kötöttek is igényelhetik az oltást.

Mivel mi elég jól ismerjük azokat, akik valóban rászorulnak, ezért reméljük, nem fordul elő olyasmi, ami falun megtörtént, hogy bejelentették, a nagymama mozgáskorlátozott, de amikor becsöngettek hozzá, ő vígan kapálgatott a kertben… Az oltásra legkésőbb augusztus huszadikán, pénteken, déli tizenkét óráig lehet jelentkezni” – mondta a szociális osztály szakelőadója.

Érdekes

Elérhetőségek:

e-mail:

michaela.pajchortova@sturovo.sk

illetve maria.dobrocsanyi@sturovo.sk

 

valamint a 036/2851341 és a 036/2851342 telefonszámokon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?