A pedagógusok 66 százalékát oltották be eddig

koronavírus iskola

A szlovákiai pedagógusok 66 százaléka kapta meg eddig a COVID-19 elleni védőoltást. A 128 ezer iskolai alkalmazott közül mintegy 84 500-an döntöttek az oltás mellett. Az iskolai alkalmazottak több mint fele minden járásban be van oltva, kivéve a Kiszucaújhelyit, ahol 49 százalékos a beoltottság – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

 A pedagógusok és az iskolai alkalmazottak körében a Dunaszerdahelyi járásban a legmagasabb a beoltottak aránya (77 százalék), a Vágsellyeiben 73, a Pozsonyiban 72, a Miavaiban 71, a Nagyszombatiban, a Komáromiban, az Alsókubiniban és az Eperje-siben 70 százalékuk kapta meg a vakcinát. A Gyetvai járásban 54, a Gölnicbányaiban 55, a Csacaiban 55, az Illavai  járásban pedig az iskolai alkalmazottak 56 százaléka oltatta be magát.

„Köszönetet mondok minden iskolai alkalmazottnak, aki beoltatta magát, amikor az oktatási tárca felajánlotta nekik az elsőbbséget, és azoknak is, akik a klasszikus módon regisztráltak" - mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter. Emlékeztetett, hogy az iskolák működésének feltétele a lehető legmagasabb oltottsági arány, és közölte, hogy a védekezés legjobb módja a védőoltás.

Az oktatási minisztérium kampányt indított a COVID-19 elleni védőoltás népszerűsítésére. A cél az, hogy még a tanévkezdés előtt az oltás beadatására ösztönözzenek mindenkit, hogy a lehető legkevesebb iskolát kelljen bezárni.

Országjárást terveznek, a kampány Pozsony megyében indul. Augusztus 16-án speciális telefonvonalat indítanak, amelyen keresztül a minisztérium és a szakértők felveszik a kapcsolatot azoknak a településeknek a polgármestereivel, ahol még mindig alacsony az átoltottság aránya.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?