Focicsütörtök: Gibraltáron a Slovan, Kazahsztánban a Žilina, svájci topklub Újpesten

slovan

A Slovan labdarúgócsapata az Európa-liga, míg a Žilina, a Trnava és az Újpest az Európa-konferencialiga 3. körében folytatja ma szereplését a nemzetközi kupaporondon.

A Slovan a Young Boys ellen kiesett a BL-selejtezőből, de a Lincoln kiejtésével bejutna az Európa-liga playoff-körébe, azaz vereség esetén is az Európa-konferencialiga csoportkörben folytathatná.


Nem lebecsülni őket
A gibraltári bajnok Lincoln Red Imps a CFR Cluj elleni kettős vereséggel búcsúzott a BL-selejtezőből, ugyanakkor mindkét mérkőzésen alaposan megizzasztotta a kolozsváriakat. 
„Tisztában vagyunk vele, hogy ma már nem léteznek könnyű meccsek – mondta a klubhonlapnak Vaszil Bozsikov, a Slovan csapatkapitánya. – Fájt a Young Boys elleni vereség, de most már csak előre szabad tekinteni. Nem fogjuk lebecsülni az ellenfelet, felelősségteljesen készültünk.ˮ

A szlovák címvédő továbbjutás esetén a BL-selejtezőből kap ellenfelet: az EL-csoportkörért az Olimpiakosz–Ludogorec párharc vesztesével találkozna.


Műfű, zárt kapu, Basel
Az Európa-konferencialigában a zsolnaiakra a kazah Tobol Kosztanaj vár. A Tobol pályája nem felel meg az UEFA követelményeinek, így a mérkőzésre Nur-szultanban, műfüves pályán kerül sor. „A kazah liga legmagasabb szintjét képviseli az ellenfél. Nincs értelme a hosszú utazásról beszélnünk, egyszerűen csak fel kell készülnünk és meglepni őketˮ – mondta Pavol Staňo, a zsolnaiak vezetőedzője. Ha csapata sikerrel veszi a kazah akadályt, a playoffban a Jablonec–Celtic párharc győztesével találkozik.

A nagyszombati Spartak nem számíthat szurkolóira a Maccabi Tel-Aviv elleni hazai mérkőzésen, mivel korábban zárt kapus büntetést kaptak az UEFA-tól rasszizmusért. 14 évnél fiatalabbak ugyanakkor lehetnek a lelátón.
A legsikeresebb izraeli klub elleni párharcnak nem ők az esélyesei, de ha továbbjutnak, a Kovalivka–Sahtyor Karagandi párharc győztese vár a nagyszombatiakra.

Az Újpestre ismét egy svájci bajnokságban szereplő csapat vár, de a Vaduz után ezúttal egy összehasonlíthatatlanul komolyabb ellenféllel kell megküzdeniük a liláknak. Az FC Basel óriási nemzetközi rutinnal bír, a 2019/20-as szezonban egészen az Európa-liga negyeddöntőjéig jutott, és az 1999/2000-es szezon óta még egyszer sem hiányzott valamelyik kupasorozat főtáblájáról. (TASR, MTI, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?