Emigránsok Komáromban

rr
Komárom |

Holnap mutatják be a Komáromi Jókai Színházban Slawomir Mrozek Emigránsok című darabját. Elsősorban a bérleteseket szeretnék kielégíteni a további négy augusztusi előadással. 

Részben a járványhelyzet, részben pedig a darab jellege miatt ketten állnak majd a színpadon, a Jászai Mari-díjas Kiss Domonkos Márk és a szintén Jászai Mari-díjas komáromi színigazgató, Gál Tamás. Az előadást az ugyancsak Jászai-díjas Pataki András rendezte. 
Mrozek drámája húsba vágó és lélekbe markoló kérdéseket feszeget a hazájukat különböző okokból elhagyó emberekről. Valahol idegenben, egy föld alatti pincében élő értelmiségi figura és egy munkásember sorsát mutatja meg az előadás a szabadság és a rabság kérdéskörét járva körül, felvillantva az emigrációs lét fájdalmait. 
A párhuzamos magányban élő két ember sorsának ábrázolása közben a lengyel író valójában egyik figurának sem ad teljes mértékben igazat: hol az egyikük, hol a másikuk igazságát érzi erőteljesebbnek a néző. Slawomir Mrozek darabja különösen aktuális ma, amikor világjelenségként éljük meg, hogy emberek sokasága más országokban igyekszik a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni.
A bemutatót követően még négy további előadás ad lehetőséget a kellemes nyáresti kikapcsolódásra: augusztus 5-én, csütörtök este 19.00, majd augusztus 6-án, pénteken szintén 19.00 órai kezdettel. Szombaton, augusztus 7-én 19.00 órakor, majd vasárnap 15.00 órakor kezdődnek az előadások.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?