Saját spermájával ejtett teherbe nőket egy kanadai orvos

twit

A Kanadában élő Dan és Davina Dixon gyanakodni kezdtek, hogy az 1990-ben mesterséges megtermékenyítéssel fogant lányuk egyáltalán nem hasonlít az apjára.

Davina Dixon még 2016-ban látott egy posztot, amiből megtudta, nagyon ritka, hogy két kékszemű embernek barnaszemű gyereke legyen. Ezután aggódni kezdett, mivel férjével mindketten kékszeműek, lányuk Rebbecca viszont barna szemmel született. A házaspár, hogy megnyugodjanak a háziorvosukkal végeztettek egy DNS-vizsgálatot, csakhogy ebből kiderült, zéró esély van arra, hogy Dan Dixon a biológiai apja Rebeccának - írja a 24.hu.

A család ekkor kezdett utánanézni a megtermékenyítést végző orvosuknak, Norman Barwinnek, akiről kiderült, hogy már a hetvenes években is érkeztek ellene panaszok, mivel nem a betegek által kiválasztott spermával termékenyített meg nőket.

A Dixon-család végül DNS-mintát kért Barwintól, miután nyilvánvalóvá vált, hogy lányuk túlságosan is hasonlít rá, de az orvos ebbe nem ment bele. Egy Ottawában élő másik nő, Kat Palmer, akinek szülei szintén Barwin betegei voltak, azonban korábban már DNS-teszttel bizonyította, hogy Barwin a valódi apja, és a két nő DNS-ének összehasonlításából bebizonyosodott, hogy féltestvérek.

Dixonék ezután 2016-ban indítottak pert az orvos ellen, végül már 226-an voltak, köztük százan, akik a segítségével fogantak. Eddig 17 gyerekről bizonyosodott be, hogy Barwin az apjuk. Sokak szülője viszont máig nem ismert, mivel az orvos sok esetben nem a szülők által kiválasztott spermát használta, hanem valaki másét.

A per július 18-án egy peren kívüli megegyezéssel ért véget, aminek értelmében az áldozatok egy több mint 13,3 millió kanadai dolláros kártérítést kapnak. A megegyezés részeként létrehoznak egy DNS-adatbázist is, hogy annak segítségével kiderítsék, hogy kik is lehetnek a Barwinnál született gyerekek valódi apjuk.

A 82 éves Barwin a kanadai sajtó szerint máig nem tett beismerő vallomást.

(br, 24.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?