Furcsa vágyfokozók

vágyfokozók

Különleges élelmiszerek, amelyek beindítják a fantáziát. Íme 5 vágykeltő különlegesség a konyhából!
 

A közismert vágykeltő ételek mellett, mint amilyen a kagyló, osztriga, étcsokoládé vagy a fűszeres harapnivaló, akad néhány igazán különleges falat. Ezek hallatán lehet, hogy nem fut össze a nyál a szánkban, de az biztos, hogy a válogatott menüt ízletes desszert követi az ágyban.

Leves a bika legékesebb részéből

Míg nálunk a kakastöke-pörkölt igazi kuriózum, addig más kultúrában a bika férfiasságát használják fel az ízlelőbimbók kényeztetésére. A filippínói konyha remekét nem véletlenül tartják számon igazi afrodiziákumként, ugyanis a bikavadító étel extra hosszan tartó merevedést vált ki.

Kacsatojás embrióval

A népszerű és számunkra kissé bizarr ázsiai étel a vágyfokozó gyógyszer tulajdonságaival vetekszik. A megfőzött tojásokat többnyire fészekben szolgálják fel, betört héjjal, amiből csak ki kell húzni a kacsa embrióját. Az egyedi afrodiziákum Badut néven szerepel az étlapokon.

Spanyol légy

Libidónövelő és halálos. A kőrisbogár néven is ismert rovar porrá őrölt szerként erőteljes hatással van a szexuális étvágy fokozására. Viszont óvatosan kell bánni az adagokkal, mivel az ember számára halálos anyagot – kantaridint – termel, amely a húgyhólyag környékének irritációjával fejti ki vágyfokozó erejét. Csak az igazán elszántaknak ajánlott, mivel a jól beállított adagnak is súlyos mellékhatásai lehetnek, köztük a heregyulladás, görcsroham és vérhas.

Erős idegzetűek és gyomrúak

Többen esküsznek a kutyahúsból készült ételek vágyfokozó erejére. Bár számunkra elképzelhetetlen koszt, tőlünk keletre, az ázsiai országok ételkultúrájában kiemelt helyet kap az eb húsából készült ennivaló.

Ámbra

Az ámbra nem más, mint a cet által elfogyasztott puhatestű állatokból hátramaradt nedvek összegyűjtött váladéka, melyet a cet beléből lehet nyerni. A sós levegővel és a tengervízzel érintkezve keményszik meg. Az ámbradarabokat a parfümipar alapanyagként, a keleti kultúra pedig fűszerként hasznosítja.

Az emberek a libidójuk feltornázásaként furcsa, már-már gyomorforgató ételek elfogyasztására is hajlandóak. Talán nem véletlen, hogy ezek az afrodiziákumok kevésbé ismertek, mint az étcsoki vagy a csili, hiszen nem mindenki gyomra venné be ezeket a falatokat. Persze az is lehet, hogy csak egyszer kellene tesztelni és a hatását megtapasztalva rákapnánk az új ízekre.

(napidoktor)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?