Különleges pénzjutalmat kapnak a szociális intézmények alkalmazottai

Krajniak

A szociális szolgáltatást nyújtó intézmények, a gyermek- és családügyi központok, valamint a gyermekvédelmi intézmények alkalmazottjai is kapnak a csomagból.

A Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium (MPSVR) különleges pénzjutalomban részesíti a szociális szolgáltatást nyújtó intézmények, a gyermek- és családügyi központok, valamint a gyermekvédelmi intézmények alkalmazottait a pandémia második hulláma idején végzett rendkívüli munkájukért. Erről Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter és Soňa Gaborčáková, a minisztérium államtitkára tájékoztatott a szerdai sajtótájékoztatón. A jutalmat a munkaidő jellege szerint két összegben állapították meg. A kifizetéshez szükséges anyagiakat a REACT-EÚ programból fogják fedezni.

A miniszter elmondta: összesen 46 463 alkalmazott kap pénzjutalmat, és ez 31,5 millió euróba kerül. Azok az alkalmazottak, akik a pandémia második hullámának időszakában teljes munkaidőben vagy 50 százalékos, illetve ennél nagyobb arányú részmunkaidőben dolgoztak, bruttó 500 eurót kapnak, azaz nettó 422 eurót. Azok, akik ebben az időszakban 50 százaléknál kisebb arányú részmunkaidőben dolgoztak, bruttó 250 euró rendkívüli pénzjutalmat kapnak, azaz nettó 216 eurót.

A miniszter megjegyezte: a tárca a REACT-EÚ programból származó anyagi eszközök kifizetési szabályaival összhangban fogja kifizetni a jutalmat az érintett létesítményeknek. Ezek idén szeptember 1. és december 31. között kérelmezhetik a pénz refundálását.

Krajniak és Gaborčáková hangsúlyozta, hogy a pandémia második hulláma alatt a szociális munkások rendkívüli nyomás alatt dolgoztak. A miniszter azt is elmondta, hogy a tárca például oxigénkoncentrátorok kölcsönzésével és a D3-vitamin összegének térítésével próbált segíteni ezeknek a létesítményeknek. „A legtöbbet azonban a szociális intézmények alkalmazottainak áldozatkész munkája segített. Sokszor hetekig karanténba zárva kellett lenniük a gondozottakkal” – magyarázta Krajniak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?