A tömegrendezvényeken kültéren is kell szájmaszk vagy reszpirátor

koronavírus koncert

Kötelező a szájmaszk vagy a reszpirátor használata a tömegrendezvényeken, kültéren is, még ha a Covid-automata szerint már minden járás zöld színű is Szlovákiában.

Erre a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) emlékeztetett.  

A felső légutak eltakarása minden középületen belül kötelező, és ez érvényes többek között a tömegközlekedésre és a taxiszolgáltatásra is. A reszpirátor mellett szájmaszkot, kendőt és sálat is lehet használni.

Az említett szabály alól kivételt kapnak a 6 éven aluli gyermekek, az óvodások és a más hasonló létesítményt látogató gyermekek, az autizmus valamely formájában szenvedő személyek, a mentális vagy hallási fogyatékosság középső vagy súlyos formájában szenvedők, a sporttevékenységet végzők, illetve a menyasszony és a vőlegény az esküvőn.

A kivétel a művészeti tevékenységet végző művészekre is vonatkozik, továbbá a dokumentumfilmek szereplőire a forgatáson, a jelnyelvi tolmácsokra, illetve azokra az alkalmazottakra, akik maguk vannak a munkahelyükön.

A kivétel az éttermek vendégeire is vonatkozik az ételek és italok fogyasztása idején, továbbá a természetes és mesterséges fürdőhelyek, az akvaparkok és a wellnessközpontok látogatóira is – kül- és beltéren egyaránt. Ezenkívül a szépségápolással foglalkozó létesítményekben sem kell szájmaszk vagy reszpirátor az arc ápolása idején.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?