Mikulec leváltásának kérdését szeptemberre halasztották

parlament illusztráció

Szeptemberre halasztották a Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter leváltásáról szóló parlamenti ülést, mivel a szünet után sem jelent meg elegendő képviselő a parlamentben, így ez nem volt határozatképes.

Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke ezért berekesztette a 36. ülést, a belügyminiszter leváltásának megtárgyalását pedig elnapolta.

Mikulec leváltását a Smer kezdeményezte. A párt többek között azért bírálja a belügyminisztert, mert úgy döntött, felfüggeszti Diana Santusová nyomozó és a belső ellenőrzési hivatal (ÚIS) vezetőjét, aki a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) tagjaival kapcsolatban felmerült hivatali visszaélés gyanúját vizsgálta. A Smer szerint a biztonsági egységeknél kialakult helyzetért is Mikulecet terheli a felelősség, ezenkívül több nyomozás manipulálásával gyanúsítják őt.

Mikulec nem tart attól, hogy leváltanák. A bizalmatlansági indítvány beadása szerinte az ellenzék legitim joga. Mikulec és Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány menesztésének kérdéséről a koalíciós tanács is tárgyalni fog. A Sme rodina szerint sok a megválaszolatlan kérdés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?