A járvány miatti lezárás elleni tüntetés eredménye: tovább tarthat a lezárás Új-Dél-Walesben

Ausztrália tüntetés

Ezrek tüntettek szombaton az ausztráliai Új-Dél-Walesben a koronavírus-járvány miatti lezárások ellen, aminek végeredményeként még tovább tarthat majd a lezárás, mert a demonstráció miatt tovább emelkedhet a fertőzések száma – figyelmeztetett vasárnap a legnépesebb ausztrál tagállam elnöke.

„A tegnapi tüntetés miatt nagyon elkeseredtem. Remélem, hogy nem gerjeszti majd a demonstráció még jobban a járványt, de nem lehet kizárni” – mondta Gladys Berejiklian újságíróknak.

A tagállamban elsősorban az indiai eredetű, a vuhani alapvírusnál és a többi variánsnál is agresszívebben fertőző delta változat miatt emelkedik június óta a fertőzések száma. Szombatról vasárnapra 141 új fertőzést regisztráltak, hattal többen, 43-an szorultak a kórházakban intenzív ápolásra, ketten pedig meghaltak a koronavírus okozta szövődmények miatt. Egyikük harmincas éveiben járó nő, akinek nem volt semmilyen alapbetegsége.

A lezárás Sidney-ben eredetileg július 30-ig tart, de várhatóan meg fogják hosszabbítani, mivel a helyzet nem javul.

Világviszonylatban a 26 millió lakosú Ausztráliának mindazonáltal eddig igen jól sikerült megfékeznie a koronavírus-járvány hullámait: másfél év alatt összesen 32 600 koronavírus-fertőzést jegyeztek fel és 918 halálesetet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?