Lengvarský: A nagyobb átoltottságú járásokban ősszel kevesebb lesz a korlátozás

Vladimír Lengvarský

Szlovákiában az első adag vakcinát már 2,2 millió lakos kapta meg. Hatalmas problémát jelent az a 800 ezer 50 év fölötti lakos, akik nincsenek beoltva, és akik ősszel kórházba kerülhetnek. Az egészségügyi miniszter a postoj.sk-nak elmondta, hogy az őszi intézkedések az oltottak számára lesznek előnyösebbek.

A Covid-automata egyszerűbb lesz, és kevesebb színnel fog működni, valamint figyelembe veszi majd azt is, hogy járásonként milyen az 50 év felettiek átoltottsága, mivel ennél a korcsoportnál a legmagasabb a kórházi ápolásra szorulók száma. Tehát azok a járások, amelyekben több idős személy van beoltva, a járványügyi helyzet romlásakor, nem váltanak mindjárt sötétebb színekre.” – mondta Lengvarský egészségügyi miniszter.   

A tömegrendezvények, edzőtermek, wellnessek és éttermek is a beoltottakat részesítik majd előnyben.

„Ha mindenki be lesz oltva, akkor tessék, mindenki mehet a stadionokba” – tette hozzá az egészségügyi tárca vezetője.

Az átoltottság számától függ az is, hogy ősszel milyen korlátozó intézkedésket vezetnek be. „A legsúlyosabb forgatókönyv szerint a lockdown valamilyen formájára szükség lesz, de ez alól kivételt képeznek majd a beoltottak, akik nem jelentenek veszélyt a társadalomra” – közölte Lengvarsky.

(br, pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?