Vizsgálat indult a kisfiú halála miatt a fürdőben

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

Hiába próbálták újraéleszteni a fürdő alkalmazottai azt a balesetet szenvedett kisfiút, aki a hónap elején egy szerencsétlen medencébe ugrást követően megsérült és a kórházban elhunyt. Az eset miatt vizsgálat indult.

A Paraméter hírportál tájékoztatott arról, hogy életét vesztette egy 13 éves fiú, aki a hónap elején súlyos sérülést szenvedett a dunaszerdahelyi fürdőben. Somogyi Gábor, a fürdő igazgatója lapunknak elmondta, hogy a fiú ott ugrott be a medencébe, ahol mindössze 1 méter mély volt a víz, ennek következtében elmozdult és eltörött a csigolyája. „Mi mindent megtettünk. A munkatársaink feladata, hogy stabilizálják a helyzetet, amíg nem érkezik szakavatott segítség. Próbálták újraéleszteni a fiút, azonnal mentőt hívtunk, ami 10 percen belül kiért, stabil állapotban vitték el helikopterrel Pozsonyba, ahol gépekkel tartották életben, de már nem tért magához” – mondta a szomorú esetről Somogyi Gábor. Az egyik kamera rögzítette az esetet, a fürdőben vizsgálat indult, a rendőrség munkatársai beszéltek a tanúkkal és a helyszínen lévő alkalmazottakkal, úszómesterekkel.
A szerencsétlen eset kapcsán sokan teszik fel a kérdést, hogy hogyan lehetett volna megelőzni a bajt, van-e elegendő úszómester a medencék körül. Az igazgató leszögezte, hogy kötelességük gondoskodni a megfelelő számú úszómesterről. Ők folyamatosan figyelnek és rendre intik a vendégeket, amikor kihágást látnak. „Az úszómester azért van ott, hogy felügyeljen, a legfontosabb feladata a prevenció, hogy felhívja a figyelmet arra, ne ugráljunk a medencébe ott, ahol nem szabad, de preventív nem tud fütyülni. Ez nem egyszerű feladat, az emberek sokszor kevésbé fegyelmezettek, és addig, amíg komoly baj nem történik, nem akarják elhinni, hogy ennek valós veszélye van” – zárta Somogyi Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?