Tovább hasad a Za ľudí

Kolíková Remišová
Pozsony |

A szerdai kormányülésen Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter javaslatára váratlanul leváltották Michal Luciakot, a tárca államtitkárát.

A lépés valójában Kolíková és a Za ľudí elnöke, Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes közötti konfliktus következő epizódja. Luciak leváltása mögött ugyanis az áll, hogy az immáron ex-államtitkár Kolíková párton belüli konfliktusában az igazságügyi miniszter oldalán áll, a tárcától való menesztésével pedig visszaülhet a törvényhozásba. A Za ľudí mindössze tízfős frakciójában így már hat olyan képviselő lesz, aki Kolíkovát támogatja. Luciak ugyanis a Remišovát támogató Viera Leščákovát üti ki a parlamentből. A szerdai kormányülés után Kolíková nem rejtette véka alá, hogy ez tisztán politikai lépés volt. Remišová mellett immáron csak két parlamenti képviselő, Miriam Šuteková és Alexandra Pivková tart ki. Juraj Šeliga és Jana Žitňanská frakcióvezető önálló csoportot alkotnak, Kolíková és Remišová szárnyához sem tartoznak. A Za ľudít jelenleg még vezető Remišová élesen bírálta Kolíkovát, hogy a konfliktusba a párt kormánypozícióit is belekeveri. A legkisebb kormánypárt két vezető személyisége között azért alakult ki konfliktus, mert Kolíková át szeretné venni a Za ľudí irányítását.

(Denník N, TASR, czg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?