Ferenc pápával csak az oltottak találkozhatnak szlovákiai látogatásakor

Ferenc pápa k
Pozsony |

Ferenc pápa szeptemberben Szlovákiába látogat. A találkozón csak azok vehetnek részt, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást – tájékoztatott kedden Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt).

„A közös célunk olyan körülményeket kialakítani, hogy a Szentatya szép emlékekkel távozzon Szlovákiából, hogy megfelelő körülményeket alakítsunk ki a kísérői és a hívek számára is, és hogy minél több embernek tegyük lehetővé a nyilvános szentmiséken való részvételt” – jelentette ki Lengvarský. Hozzátette, megegyeztek Stanislav Zvolenskýval, a Szlovák Püspöki Konferencia elnökével, és a résztvevők száma jóval meghaladhatja az érvényes járványügyi intézkedésekben megállapított számokat.

Zvolenský elmondta, a döntés az ő kérésük szellemében született, hogy minél többen vehessenek részt a pápai miséken.

„Azt mondták, biztonsági és szervezési szempontból is ez az egyetlen lehetséges megoldás, hogy ne kelljen radikálisan korlátozni a résztvevők számát” - jelentette ki a pozsonyi érsek. Hangsúlyozta, a püspöki kar számára az a fontos, hogy döntés született, és már tudják, mi alapján készüljenek a pápalátogatásra. Mindenkit arra kért, fogadja megértéssel ezt a döntést, a híveket pedig imádkozásra kérte.

A pápát a püspöki kar hívta meg a szlovákiai katolikus egyház nevében, közösen Zuzana Čaputová államfővel és a kormánnyal. Legutóbb 18 éve járt pápa Szlovákiában, II. János Pál. Ferenc pápa szeptember 12-től 15-ig tartózkodik majd Szlovákiában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?