Apadásnak indult a Duna Pozsonynál

Duna k
Pozsony |

Kedd reggel a folyó vízszintje 730 centiméter alá csökkent a fővárosnál, jelenleg 725 centimétert mértek.

A Duna vízszintje Pozsonynál hétfőről keddre virradó éjszaka, 3.00 órakor tetőzött, ekkor 734 centiméter magasan állt. Dévénynél kedd reggel, 7.15-kor 671, Dévényújfalunál pedig centiméter 551 volt a víz szintje.

A hidrológusok becslései szerint a Duna vízszintje a nap folyamán tovább csökken majd, és vélhetően 650 centiméter alá süllyed.

A Duna vízszintje a kiadós ausztriai és németországi esőzések után kezdett emelkedni. Pozsonyban jelenleg elsőfokú árvízriasztás van érvényben. A megáradt Duna és Morva folyó már több árteret is elöntött a főváros területén. Víz alá került például a dévényi parti sétány, a Morva folyó mentén húzódó kerékpárút, a Pribina utca melletti partszakasz egy része, illetve néhány zöldterület a ligetfalui gát mellett.

 A környezetvédelmi minisztérium szerint az áradó Duna nem jelent fenyegetést, és nem fog megismétlődni a 2013-as árvíz.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?