A nemesócsai Cserepes Zoltán keszegfalvai diadalai

karate

Két országból hatvanan indultak Keszegfalván a XIV. Polgármester-kupa Tameshiwarin, amely egyben Nyitra Megyei Kupa is volt.

Karatékák hagyományos erőpróbájáról van szó, korosztályonként más-más távon folyik a verseny, s azon belül erőnléti és ügyességi feladatok várnak a mezőnyre. Kategóriánként hirdetnek győztest, húszból tizenhármat a vendéglátó Seishin Karateklub tagjai nyertek, tájékoztatta lapunkat Markovics János klubelnök.

Különösen a nemesócsai Cserepes Zoltán volt elemében: első lett korosztályában és a felnőttek abszolút versenyében (mindenki indulhat súlycsoporttól függetlenül), ugyanakkor töréstechnikában 22 deszkával győzött, és dombmászásban is remekelt.

"Versenyünkön szigorúan betartottuk a higiéniai előírásokat. Már a rajt előtt is több feladat várt a versenyzőkre: távolba dobás súllyal, egyensúlyozás svájci labdán, deszkatörés ököllel, kézéllel és könyökkel...– sorolta a feladatokat Markovics János, majd kitért Pataki Dezső polgármester buzdító szavaira és arra, hogy a versenyen külön köszöntötték Sensei Hupián Krisztina 2.danos mestert, aki nagyon sokat tett azért, hogy a klub a vírusos időszakban is működjön. – Minden versenyzőnek komoly kihívás volt saját távjának teljesítése, mindenkinek sikerült legyőznie önmagát, túllépni határain, s ez a harcművészetek fő célja.”

Győztes seishinesek: Pósa Gabriella (Dunaszerdahely, gyerek 1, lányok), Vígh Lara (Ekecs) és Both Gabriella (Dunaszerdahely – mindketten serdülő ifjúsági lányok), Pósa Gábor (Dunaszerdahely, gyerek 1, fiúk), Molnár Dominik (Keszegfalva), Tanító Péter (Ekel), Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely – mindhárman gyerek 2, fiúk), Sárai Csongor (Keszegfalva), Borbély Barnabás (Dunaszerdahely – mindketten serdülő fiúk), Markovics Áron (Keszegfalva, ifjúsági fiúk), Gányovics Ádám (Dunaszerdahely, junior fiúk), Kagyarják Tamás (Ekecs), Cserepes Zoltán (Nemesócsa, mindketten férfiak). Az összevont kategóriák legjobbjai: Vígh Lara, Molnár Dominik, Borbély Barnabás és Cserepes Zoltán.

Mivel tavaly elmaradt a szokásos évzáró, így ezúttal hirdették ki 2020 szamuráját és amazonját. Tizenegyedikként a legharcosabb amazon az ekecsi Vígh Lara, tizennegyedikként a legjobb szamuráj a keszegfalvai Markovics Áron lett, ő érdemelte ki a polgármester díját is. Mindketten kitartó edzésmunkájukkal, eredményességükkel tűntek ki. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?