Támogatásból rehabilitációs kirándulás

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

A Szlovákiai Mozgássérültek dunaszerdahelyi alapszervezete idén is megszervezte rehabilitációs kirándulását.

Június utolsó hetét évek óta Egegen (Hokovce), a rehabilitációs központban töltik a szervezet tagjai családtagjaikkal. „Tavaly sem maradt el ez a kirándulás, bár a járványhelyzet miatt aggódtunk. A teljes lezárás előtt mi voltunk az utolsó csoport, akik még élvezhettük a rekreációt, utánunk lezárták az egész központot” – meséli Majthényi Zoltán, aki kerekesszékesként egy kirándulást sem hagyott ki eddig. Az egegi üdülő és rehabilitációs komplexum azon kevesek egyike Szlovákiában, ahol a mozgássérülteket és kerekesszékeseket előnyben részesítik. Nyolc, kimondottan a kerekesszékesek számára kialakított szobával várják a vendégeket. Idén 43 felnőtt, 3 gyerek utazott Egegre. Minden felnőtt 10 kezelést kapott, és egyéb napi programjuk is volt. Az egész csapat ellátogatott Gyűgyre, bejárták Selmecbánya nevezetességeit. „A mozgássérültek rehabilitációs üdülésére több mint 1800 eurós támogatást kaptunk Dunaszerdahely önkormányzatától, pozitívan bírálták el Az általános közjóléti szolgáltatások támogatása 2021-ben program keretében benyújtott pályázatunkat. A város évek óta támogatja szervezetünk tevékenységét, segíti a működésünket” – zárta Majthényi Jana, a dunaszerdahelyi alapszervezet vezetőségi tagja. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?