Csemez magabiztos, és nem izgul az olimpia előtt

Csemez
Pozsony |

Az alsószeli származású Csemez András magabiztosan és remek formában utazik el a hétvégén Tokióba. A 23 éves bokszoló jól sikerült felkészülésen van túl, és nagyon szeretne éremmel hazatérni. 

„Nagyon magabiztos vagyok és egyáltalán nem érzek idegességet. Talán majd közvetlenül a meccs előtt elő fog előjönni az izgulás, de ki tudjaˮ – árulta el érzéseit lapunknak Csemez a szerdai olimpiai eskütétel után. 

Indulás vasárnap

A bokszoló korábban elmondta, hogy érmet szeretne hazahozni Tokióból, és ez a célja pár nappal az indulás előtt sem változott. – Éremért megyek. Természetesen az arany lenne a legjobb, de az érem az elsődleges célom.ˮ

A 75 kilogrammosok mezőnyében ott lesznek az olimpián a súlycsoport legjobbjai. A világranglista hatodik helyén álló Csemez a mezőny legtöbb tagját jól ismeri. Biztató lehet számára, hogy már többük ellen is ringbe szállt és győzni tudott: „A formám jó, a súly megvan. Már csak a technikán és a gyorsaságon csiszolunk.ˮ

Csemez edzőivel, Kovács Tomi Kiddel és Pavol Hlavačkával együtt vasárnap indul Tokióba, ahol a megérkezés után folytatja a felkészülést. „22-én fogom megtudni, hogy ki lesz az ellenfelem az első fordulóban, aztán 26-án lesz az első meccsemˮ – mondta a bokszoló, és ismét hozzátette, hogy sok múlik majd a sorsoláson.

Tomi Kid is bizakodó

„Abszolváltuk a terheléses teszteket és nagyon jók Bandi eredményei. Testhőmérséklet, pulzus, savasodás, minden rendben van – árulta el Kovács Tomi „Kidˮ, Csemez edzője. – Az utolsó hetekben oldanunk kellett az orrproblémáját is, átesett egy orrsövényműtéten. Egyébként főleg a lábmunkáján dolgoztunk. Lemodelleztük a tokiói körülményeket, szimulációs edzéseket végeztünk, azaz az ottani hőmérsékletet és páratartalmat megidézve készültünk. Most már minden készen áll, nagyon várjuk már az olimpiát. Tudjuk, hogy a mezőny nagyon erős, ebben a kategóriában a 24 legjobb versenyző lesz ott Tokióban.ˮ

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?