A Híd nem vesz részt a gombaszögi közéleti vitán

Gombaszög
Pozsony/Gombaszög |

A Híd nem képviselteti magát a Gombaszögi Nyári Táborban. Agócs Attila, a párt alelnöke lapunknak elmondta, Gyimesi György személye és a Körkép.sk portál jelenléte miatt bojkottálják a közéleti vitát.

A rendezvényen Agócs Attila vitázott volna az MKP Országos Tanácsának elnökével, Köpöncei Péterrel és Agócs Gergellyel, az Összefogás alelnökével. A pártegyesítés folyamatáról szóló kerekasztal-beszélgetést az Új Szó szervezte volna.

Agócs Attila lapunknak elmondta: a közéleti panelbeszélgetések vendégei és témái általában az utolsó pillanatban derülnek ki, vagyis amikor elvállalták a vitát, akkor még nem ismerték a részletes programot.

„Mint kiderült, a hárompárti vitával párhuzamosan a Király Zsolt vezette Körkép is szervez egy beszélgetést, aho Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke, Cziprusz Zoltán, az MKP képviselője és Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője kaptak meghívást. Nyíltan kimondhatjuk, gondunk van azzal, hogy az a Király Zsolt kapna ekkora teret, aki az utóbbi hónapokban próbálja egymásnak ugrasztani a szlovákiai magyar politikai képviseletet

– nyilatkozta Agócs.

Megjegyezte, Gyimesi György személyét is ellenzik.

„Nem tartjuk elfogadhatónak azt a politikát, amit az OĽaNO képviselője folytat, és jeleztük is a tárgyalópartnereinknek, hogy az egyesült pártot az ő személye nélkül képzeljük el. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt hetekben Gyimesinek volt egy olyan nyilvános kiállása, amivel nemcsak bennünket, hanem a szlovákiai magyar kultúra képviselőit is sértette

– zárta a Híd alelnöke arra utalva, hogy az OĽaNO képviselője szerint az utóbbi években kultúrmaffia működött a Kisebbségi Kulturális Alapnál, és a bizottságok tagjai baráti alapon osztogatták egymásnak a támogatást. Gyimesi állításait a szlovákiai magyar kultúra képviselői elutasították.

A kialakult helyzettel kapcsolatban Orosz Örs, a tábor egyik főszervezője és az Összefogás alelnöke a Denník N napilapnak azt nyilatkozta, a Híd mindennemű kommunikációt megtagadott Gyimesivel.

„Ez nem azt jelenti, hogy minden panelbeszélgetésből ki kell lépniük. Szerintem a Híd részéről ez nem volt helyén való reakció, és mi továbbra is szívesen látjuk őket a fesztiválon”

– nyilatkozta az Összefogás alelnöke.

Érdekes

Programváltozás

A Gombaszögi Nyári Táborban az Új Szó a fenti programpont elmaradása után is két beszélgetést szervez. Csütörtökön 14:30-tól Perintfalvi Rita Amire nincs bocsánat, Szexuális ragadozók az egyházban című könyvéről lapunk munkatársa, Sánta Szilárd beszélget a szerzővel. Pénteken 17:30-tól pedig a szlovákiai magyar pártok egyesülési folyamatáról Öllös László politológussal Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa beszélget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?