Suzuki: kevés a félvezető és a chip, ezért az egy műszak

Suzuki: kevés a félvezető és a chip, ezért az egy műszak
Párkány/Esztergom |

Már a július kilencedikei határblokádok idején is olyan információk keringtek a neten, hogy a Suzuki ezek miatt is kényszerül most a héten csak egy műszakban termelni, mert kétséges, hogy a szlovákiai munkások be tudnak menni műszakra. A cég mindezt határozottan cáfolja.

Már a múlt héten pénteken, a szlovák–magyar határátkelőkön lezajlott tüntetések és blokád idején a közösségi hálón olyan információk terjedtek, hogy a Suzuki július kilencedikén leáll, és ezen a héten sem lesz két műszak, mert a tervezett határblokád miatt kétséges, hogy a szlovákiai munkások be tudnak menni műszakra. Továbbá, hogy ezen a héten csak délelőtti műszakok lesznek, ugyanis több dolgozó táppénzre kényszerül, mert nem hajlandó beoltatni magát – a PCR teszteket viszont a Suzuki nem fizeti. A híresztelésekkel kapcsolatban lapunk a Suzuki Zrt. kommuniációs titkárságához fordult. Megkeresésünkre Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég szóvivője cáfolta ezeket az állításokat.

Július 9. és 16. között a Magyar Suzuki esztergomi gyára félvezető hiány miatt csökkentett kapacitással, egy műszakban fog termelni. Az érintett munkatársaknak pihenőnapokat biztosítunk, melyeket transzfernapok segítségével a munkaidőkereten belül később pótolunk. Az egy műszak oka tehát a chiphiány

– indokolta az egy műszakos termelést az Új Szónak a vállalat kommunikációs vezetője.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna korábban közölte, hogy az évek óta megszokott nyári karbantartás miatt a jövő hónapban a Suzukiban kéthetes leállás lesz, mégpedig augusztus 9. és 22-e közt szünetel a termelés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?