GALÉRIA: Civilek tiltakozása az Erzsébet hídnál

GALÉRIA: Civilek tiltakozása az Erzsébet hídnál
Komárom |

Mintegy húsz-harminc önkéntes blokkolja a forgalmat a komáromi Erzsébet hídon a szlovák oldalon reggel nyolc órától.

Érdekes

FRISSÍTÉS:

A kora délutáni órákra ismét gördülékennyé, zavartalanná vált a forgalom az Erzsébet hídon, és arról is meggyőződtünk, hogy a Monostori hídon át vezető határátkelőhelyen sem kell tartaniuk a fennakadástól a gépkocsivezetőknek. 

Korábban:

A gépkocsival érkezők többsége nyugodtan reagált, egy kerékpárokat is szállító idős házaspár kiszállt kocsiból, beszédbe elegyedett a tiltakozókkal, majd visszafordult. A magyarországi oldalról furgonnal érkezők már sokkal türelmetlenebbek voltak, be kell tartaniuk a szállítási időt, ők a híd zöld szigetére nyargalva fordultak vissza a túloldalra és az új hídon keltek át. A tiltakozóktól megtudtuk, elsősorban azokat az állampolgárokat támogatják a tiltakozással, akik kénytelenek Magyarországon munkát vállalni, mert jócskán megnehezítik a helyzetüket a hatóságok.

„Mi Komárom lakosai nemegyszer a szomszéd országba járunk át postára, üzletbe, orvoshoz. Elképzelhetetlen számunkra, hogy ne tudjunk átjárni intézkedni a túloldalra. Ha átmegyek a postára, mert van ott bankszámlám, emiatt menjek két hét karanténba, csak azért, mert nem vagyok beoltva? Csak akkor vagyok hajlandó magamat beoltatni, ha garantálják, hogy biztonságos az oltás, vállalják érte a felelősséget a hatóságok, vagy az orvosok, és kijelentik, hogy aki be van oltva, az nem terjeszti tovább a betegséget” – mondta Tárnok Magda, aki szlovák állampolgárként, civilként vett részt a délelőtti tiltakozáson.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?