Nem fognak tesztet kérni attól, aki Olaszországból vagy Portugáliából repül haza

koronavírus repülőtér

Péntektől (július 9.) módosulnak a határok átlépésének feltételei. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) vonatkozó rendeletét nemrég frissítették.

A legfrissebb módosítások értelmében a 12 évnél fiatalabb gyerekektől akkor sem fognak negatív RT-PCR tesztet kérni, ha kockázatos országból, légi úton érkeznek Szlovákiába. A rendelet mellékletében található országlistát Olaszországgal és Portugáliával bővítették. Azoktól, akik ezekből az országokból repülnek haza, nem fognak 72 óránál nem régebbi RT-PCR tesztet kérni.

A frissített rendelet értelmében mentesülnek az e-hranica rendszerbe való regisztráció kötelezettsége alól a tehergépkocsi-vezetők, a mozdonyvezetők, az autóbuszok, repülőgépek, hajók és vonatok személyzetének tagjai, a betegszállítók, illetve a transzplantációra szánt szerveket és vérkészítményeket szállítók, valamint a temetkezési vállalkozók is.

A tranzitfolyosók listáját alternatív útvonalakkal bővítették.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?