Ennyit Lengvarský ajánlásairól - Mikas is Horvátországban nyaral

mikas lengvarský

Hiába tanácsolja Lengvarský egészségügyi miniszter, hogy Szlovákiában nyaraljunk, ha a tiszti főorvos is Horvátországban szabadságol.

Ján Mikas tiszti főorvos a nyári vakációt élvezi, mielőtt várhatóan elkezdődik a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Paradox módon az egészségügyi miniszter ajánlása ellenére sem úgy döntött, hogy Szlovákiában kap erőre.

Néhány nappal ezelőtt Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter felszólította a Szlovákia lakosait, oltassák be magukat a Covid-19 ellen. „Egyetlen dolog, amely megvéd bennünket a járvány harmadik hullámától – hangsúlyozta a szlovák közszolgálati televízióban tartott rendkívüli beszédében. Ugyanakkor azt is javasolta, az állampolgárok töltsék nyári szabadságukat Szlovákiában.

Kedden azonban a közösségi hálón olyan felvételek jelentek meg, amelyeken a tiszti főorvos horvátországi nyaralásáról készültek. Az információkat közvetlenül a Közegészségügyi Hivatalnál (ÚVZ) ellenőriztük. Rendkívül igényes munka után a Szlovák Köztársaság tiszti főorvosa szabadságra ment a szeretteivel, akikre tavaly és idén is nagyon kevés ideje jutott. Mivel rengeteg a munka, napi kapcsolatban marad a Közegészségügyi Hivatal munkatársaival” – mondta Dáša Račková, az ÚVZ szóvivője.

Račková azt is hozzátette, hogy Mikas be van oltva, és tiszteletben tartja az összes járványellenes intézkedést mind a zöld országban, mind miután hazajön. „A Horvátországban nyaraló szlovákiai emberek közül sokan felismerik a tiszti főorvost. Néhányan megszólítják, tanácsot kérnek tőle, mit tegyenek, ha hazatérnek” – mondta.

(pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?