Megtévesztő számok: miért hal meg több oltott, mint oltatlan a delta variáns okozta szövődményekben?

smatana

Az angol statisztikák azt mutatják, hogy a koronavírus delta variánsa miatt többen halnak meg olyanok, akik már megkapták az oltást. Martin Smatana elemző szerint ennek egy nagyon egyszerű oka van.

 

Az angliai statisztikák alapján a delta vírusmutáció okozta szövődményekben több oltott veszti életét, mint olyanok, akik még nem kaptak oltást. Szám szerint 92 029 delta variánssal fertőzött személyből 117-en haltak meg június 21-ig, az elhunytak közül ötvenen voltak beoltva, 38 személy pedig még nem kapott oltást.

Martin Smatana szerint a legfőbb ok az, hogy: „Angliában mindkét dózissal az 50+ csoportban körülbelül 19,56 millió embert oltottak be, és 2,07 millió olyan személy van, aki még nem kapott oltást. Az oltatlanok közül 38 személy vesztette életét, 19,56 millió beoltott emberből pedig 50-en haltak meg. Az igazság az, hogy az arányok alapján a be nem oltottak csoportjából 7,2-szer többen hunytak el, mint a beoltottakéból. Az 50 évnél fiatalabbak közül azonban eddig senki sem halt meg, aki be volt oltva – ezzel szemben hatan életüket vesztették ebből korcsoportból is, olyanok akik nem kaptak oltást” – közölte Smatana.

Az elemző továbbá kéri az embereket, hogy minél hamarabb oltassák be magukat. „Az oltás a leghatásosabb eszközünk a koronavírus elleni harcban. A vírus nem fogja megkérdezni, hogy hisz-e az oltásban, vagy ellenőrzi-e a tényeket. Ne habozzanak kérem, oltassák be magukat…” – tette hozzá Smatana.

(br, pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?