Egy brit férfi történelmet írt: függőlegesen tört el a pénisze

baleset

A 40 éves brit férfi balesete egy orvosi szaklapba is bekerült a világ legelső olyan eseteként, amikor valakinek függőlegesen tört el a pénisze.

A 40 éves férfié az első olyan dokumentált szexbaleset, mikor valakinek három centis függőleges szakadást okozott a péniszén egy rossz mozdulat. A férfit 24 órán belül megműtőtték, így azóta már teljesen felépült  írja a Gizmodo.

Az esete kedden jelent meg a British Medical Journalban, azaz a Brit Orvosi Szaklapban.

A pénisztörést úgy írják le, mint a heréket védő tokból induló szakadás, és olyan érzés, mintha csonttörés lenne, így ehhez hasonlóan gyakran hangos pukkanás kíséri. A sérüléstől pedig az erekció is azonnal elmúlik.

A szaklap szerint az ilyen balesetek gyakran előfordulnak, de az emberek a szégyenérzet miatt nem fordulnak orvoshoz.

Az esettenulmányt publikáló urológusok elmondták, hogy a 40 éves páciensük sérülése ritkább volt azoknál, amiket eddig láttak, mivel elmaradt a hangos pukkanás, és merevedését sem veszítette el azonnal. A férfit egy MRI-vizsgálatra vitték, aminek alapján kiderült, hogy péniszének középső részén van egy három centiméteres, függőleges irányú szakadás, ez pedig azért volt számukra szokatlan, mivel az ilyen sérülések általában keresztirányúak.

A pénisztörés súlyos orvosi vészhelyzet, ezért ajánlott, hogy 24 órán belül kezeljék, különben akár rokkantsághoz is vezethet.

A brit férfi esetében a műtét szerensére teljesen sikeresnek tűnik, és hat hónapon belül képes volt folytatni a szexuális életét.

Az esettanulmny szerzői remélik, hogy a hasonló balesetek bemutatása meggyőzi a férfiakat arról, hogy azokat sürgős egészségügyi problémaként kezeljék, és azonnal segítséget kérjenek.

(br, 24.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?